• Jaga lugu:

  Heledad autod on tumedatest ökonoomsemad

  USA teadlased tegid kindlaks, et tumedate autode omanikud kulutavad identsete jõuallikate ja varustuse puhul heledate autode omanikest 1-2% rohkem kütust, kirjutab autoportaal whatcar.ee.

  Ehkki esialgu tundub väide absurdne, siis asjale teaduslikult lähenedes selgub, et see pole kaugeltki nii. Nimelt näitasid mõõtmistulemused, et pikemat aega päikese käes seisnud heledatel autodel on soojuskiirguse tase 0,05 W/m², tumedatel autodel on sama näitaja aga 0,58 W/m² ehk ca kümme korda suurem.
  See omakorda näitab, et tumedad autod neelavad heledatest autodest oluliselt rohkem päikesest kiirgavat soojusenergiat ehk kuumenevad rohkem. See omakorda sunnib aga tumedaid autosid kulutama rohkem kütust, et konditsioneeri abil taastada normaalne sisetemperatuur.
  Ilmselt on just see üheks põhjuseks, miks on valge muutunud tänavu maailmas kõige populaarsemaks autovärviks. Tervelt 21% sel aastal maailmas toodetud uutest autodest on valget värvi. Viimased kümme aastat on konkurentsitult populaarseim autovärv olnud hõbedane.
  Kuid ka must värv on maailmas üsna populaarne: tervelt 20% tänavu toodetud autodest on mustad. Ka Euroopas – kus liigne päikesesoojus on peaasjalikult vaid Hispaania, Itaalia ja Lõuna-Prantsusmaa probleem – on must värv kõige populaarsem (26%), teisel kohal on valge (19%) ja kolmandal hõbedane (16%).
  Eestis selle aasta kohta statistika veel puudub, küll aga oli mullu meilgi populaarseim värv must (20%), millele järgnes hall (14%), hõbedane (12%) ja tumesinine (9%). Samas võib oletada, et statistikas on suure tõenäosusega kirjutatud sageli ka hõbedane värv halliks, ehk selles osas on musta värvi esikoht meil siiski küsitav.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Senat on heaks kiitmas Bideni taristu plaani
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.