Venemaa raudteekaubaveo firma osteti alghinnaga

Alyona Stadnik 01. november 2011, 00:00

Venemaa Raudtee teatel oli neil teada vähemalt kolm kandidaati, kes kavatsesid teha oksjonipakkumise.

Nendeks olid Gennady Timšenko, Vladimir Lisin ja ettevõte ZAO Neftetransservice. Kuulujuttude järgi oli Gennady Timšenko nõus maksma ettevõtte eest üle 11 miljardi euro, Vladimir Lisin üle 7 miljardi euro ja ZAO Neftetransservice üle 5 miljardi euro. Vaatamata sellele ostis Lisin ettevõtte veidi enam kui 2,98 miljardi euro eest, mis oli 0,1% suurem alghinnast, milleks oli 2 975 110 000 eurot.

Ajalehe Kommersant allikate sõnul pidi Lisin ilmselt veenma Timšenkot mitte oksjonil kauplema.

Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunini sõnul oleks saanud ettevõtte müüa tunduvalt kallimalt. ZAO Neftetransservice omanik Aleksei Lihtenfeld sõnul oli neil plaanis osta ettevõtet alghinnaga. "Saime aru, milline finantsressurss selle taga on," lausus Lihtenfeld.

Lisinit peetakse Venemaa rikkaimaks, kelle varaks on hinnatud üle 13 miljardi euro.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 19:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing