• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs keeras Kreeka tragöödia farsiks

  Meelivalt suutsid mind üllatada Prantsusmaa president ja Saksamaa liidukantsler. Kui Kreeka peaminister võiski ette kujutada, kuidas ta suudab mingi kummalise referendumi korraldada, siis Kreeka suursponsorid andsid üheselt mõista, et enne referendumi korraldamist ei saa Kreeka abiraha järjekordset, niigi venima jäänud osa ehk 8 miljardit eurot.
  Abiraha ohus. "Referendum ei tule millegi vähema üle kui et, kas Kreeka tahab jääda euroalale - jah või ei," ütles eile Saksamaa liidukantsler Angela Merkel. Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ütles, et Kreeka peaministri George Papandreou valitsus ei saa ainsatki senti abi, kui hääletajaid plaani tagasi lükkavad.
  Kreeka võlakirjad viskasid uusi tootlusrekordeid ehk käsitlesid küllaltki adekvaatselt riski, et Kreeka võib rahaga kitsikusse sattuda enne detsembris toimuma pidavat referendumit. Kõrgem risk võrdub kõrgema tootluse nõudmisega.
  Aktsiaturud suutsid aga tsirkuse korraldada. Eile hommikupoole langesid Euroopa aktsiaturud - eks ikka selle Kreeka tragöödia tõttu. Siis aga levis vaade, et ehk kukub Kreeka valitsus. Ja lahti läks hoogne spekuleerimine, mis viis aktsiaturud üles. Kui Kreeka valitsus kukub, siis ju referendumit ei tule! Kui referendumit ei tule, kahaneb Kreeka valitsuse viivitamatu maksejõuetuse risk. Ka võidaks siis ju välja maksta abiosa - kuigi mis valitsusele ja millised on nende vaated? Hea küll, siin on palju agasid, kuid omamoodi kummaliselt suutis turg sellega kaasa minna. Tavaliselt kipub valitsuse umbusalduse või tegeliku kukkumise korral aktsiaturg pigem reageerima negatiivselt, sest kasvab ju ebakindlus! Seekord aga leiti, et eeldatav stsenaarium referendumi "jah" või "ei" teemal on nii kohutav, et ehk uus ootamatu stsenaarium ei pruugi nõnda hull olla.
  Uus päev, uus spekulatsioon. Eile toimus G20 kohtumine, eks täna võivad tuge mõjutada juba sealsed vaated. Isegi kui euroala liidrid ehk suutsid mingi lahenduse moodi asja kokku klopsida, tõmbas Kreeka peaminister sellele juba eos vee peale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.