Harry Tuul • 10. november 2011 kell 21:00

Ligi, Parts ja must kass

Viimaste nädalate ütlemistest jääb mulje, et koalitsiooni kuuluvate Reformierakonna ja IRLi kahe titaanimõõtu poliitiku vahelt on läbi jooksnud must kass. Jutt käib rahandusminister Jürgen Ligist ja majandusminister Juhan Partsist.

Nii tuli Partsi juhitud ministeerium välja ideega ehitada Tartu maantee Kose-Mäo lõik valmis kiiresti avaliku ja erasektori koostöös. Otsekohene Ligi tõmbas teema kohe maha. "Minu seisukoht on eitav ja majandusminister teab seda," ütles Ligi Päevalehele. "PPP eesmärk on reeglina varjata riigi võlgu elamist," jätaks Ligi ja lisas: "Ma olen pettunud, et Euroopa võlakriis arvatakse olevat mingi abstraktne asi ja Euroopa vigade kordamine on muudkui tore." Samal ajal saatis Ligi juba uue noole Partsi haldusalas oleva EASi pihta. Talle valmistas hämmingut trikimees Jürgen Veberi toetamine (sai EASilt 166 000 eurot). "Kas see on teadmistepõhine majandus, kas see on loomemajandus?" küsis Ligi eile. "Viisteist aastat peab üks õpetaja teenima seda raha, millega mustkunstnik välismaale sõidab." Ligi meelest tuleks üle vaadata, kellele ja mille eest riik ettevõtlustoetusi jagab ning kas ettevõtted üldse vajavad neid.

Partsil ei lähe hästi ka laiemas plaanis, alles eelmisel reedel sai ta Tallinna Sadama juhatuse valimiste käigus avalikult Reformierakonna hallilt kardinalilt Neinar Selilt sugeda.

Jääb vaid arvata, kas tegu on erakondade või persoonide vaheliste vastuoludega. Või on see vaid näitemäng, et kaks valitsuserakonda üksteises ära ei lahustuks?

Hetkel kuum