• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Cameron kavatseb blokeerida pangaboonused

  Suurbritannia peaminister David Cameron ütles, et ta saab peatada Royal Bank of Scotlandi (RBS) tänavuse plaani maksta investeerimispankuritele 500 miljoni naelsterlingi väärtuses boonuseid.

  „Me saame peatada 500 miljoni maksmise, jah, me saame,” ütles Cameron täna BBC Radio 2-le antud intervjuus. „See ei ole veel kinnitatud summa, see on alles ettepanek, mida ma lugesin ajalehtedest.” The Sunday Timesi andmetele ulatub boonus 500 miljoni naelsterlingini.
  Royal Bank of Scotland, mille Suurbritannia valitsus päästis 2008. aastal, on 83% ulatuses riigi omanduses. Lloyds Banking Groupis, mis päästeti samal ajal, kuulub riigile 41% aktsiapakist. Suurbritannia valitsusel on plaan anda pangad taaskord erakätesse, kui nende olukord paraneb. Suurte boonuste maksmine tekitab valitsuses aga vastakaid arvamusi.
  Peaminister ütles, et ei taha järgnevat 6 kuud kulutada sõnasõjale pankadega. Vastupidi, Cameron sooviks, et pangad laenaksid raha ning aitaksid kaasa majanduse taastumisele.
  „Meie majandus vajab kasvu,” ütles Cameron. „Sa ei suuda seda, kui kulutad terve oma elu sõjale pankadega."
  RBS-i selle aasta 9 kuu kahjum on 199 miljonit naela. Möödunud aasta 9 kuu kahjum ulatus 1,14 miljardi naelani.
  RBS ei kommenteerinud peaminister Cameroni väljaütlemisi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.