• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Alustas sotsiaalmeedia ETF

  Esimene sotsiaalmeedia aktsiatele suunatud börsilkaubeldav fond alustas teisipäeval, millest suur osakaal kuulub ka Hiina internetifirmadele.

  ETF, mille nimi on Global X Social Media, jälgib 25 ettevõtte aktsiat, kuid mitmetest aktsiatest koosnev fond kaupleb nagu 1 aktsia. „Fondi struktuur on väga lihtne ning see katab terve sektori ära,” ütles Bruno del Ama, ETF-i juht. „ETF koosneb erinevatest aktsiatest, kuid kaupleb nagu 1 aktsia.”
  Investorite huvi sotsiaalmeedia aktsiate järele on see aasta hüppeliselt kasvanud, kuid kahe suurima – Facebooki ja Twitteri aktsiad ei ole veel avalikult kaubeldavad. Sellepärast kuulub 37% fondi osakaalust Hiina internetifirmadele nagu Tencent Holdings ja Sina Corp., võrreldes 26%-ga USA aktsiatele.
  Google osakaal ETF-is on 4,75%, sama on Pandora Media ja Groupon. LinkedIn-le kuulub 3,5%. Kolm Jaapani aktsiat on endale kokku saanud 19% ETFi osakaalust ning kaasatud on ka Venemaa, Saksamaa, India, Taivani, Itaalia ning Suurbritannia sotsiaalmeediafirmade aktsiaid.
  Facebooki esindaja ei olnud nõus kommenteerima IPO spekulatsioone ning Twitteri tegevjuht ütles, et ettevõte ei taha olla „kellegi IPO aken.”
  Suur IPO-de huvi sotsiaalmeediafirmade vastu on tuletanud meelde 1990-ndate  internetimulli.
  „Seal on võitjaid, ja seal on oluliselt rohkem kaotajaid,” ütles Channing Smith, Capital Advisors Growth Fundi portfellihaldur. „Seal saavad olema suured reklaamivõimalused. Aga nagu alati – igakord kui uus suur asi turule tuleb, tasuks astuda sammukese tagasi, et mõista kuidas need ettevõtted toimivad ning raha teenivad.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Nädal raadios: Enefit Green, olümpiavõitja ja spordiajakirjaniku investeeringud ning kinnisvara flippimine
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.