• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börs: päeva alguse tõus taandus olematuks

  Suutmata säilitada positiivsetest tööturu-uudistest tingitud rohkem kui üheprotsendilist tõusu sessiooni alguses, lõpetasid peamised börsiindeksid reedese kauplemise ligikaudu samal tasemel, millelt alustasid.

  Töötuse langus novembris 8,6%-le tuli nii turgudele kui ka USA keskpangale üllatusena, sest viimane prognoosis sellele tasemele jõudmist alles järgmise aasta teise poolde. Uudis tõi kaasa tavapärasest positiivsema meeleolu börsidel, kuid see ei suutnud indekseid piisavalt kaua mõjutada, sest teated eurotsooni ümberkorraldamisplaanidest tekitasid taaskord ärevust.  Hirmule andsid hoogu juurde ka jutud Hispaania krediidireitingu alandamisest, mis ühtlasi kergitasid riigi kümneaastase võlakirja tulusust 5,7%-le. 
  Pinget lisavad ka jutud Euroopa Keskpanga plaanist laenata läbi Rahvusvahelise Valuutafondi miljardeid võlakriisis vaevlevatele riikidele. USA vabariiklased on ähvardanud sellist sammu takistada, kuna IMF-i osalus eurotsooni päästmises, seaks ohtu ka USA maksumaksja.
  Päeva lõpetasid USA börse iseloomustavad kolm peamist indeksit järgmistel tasemetel:
  Dow Jones    12 019,42    -0,61    -0,01%Nasdaq            2 626,93   +0,73   +0,03%S&P 500          1  244,28   -0,30    -0,02%
  Reedesele kesisele tulemusele vaatamata, tõusid aktsiaindeksid terve nädala lõikes turgude emotsionaalsusest juhituna ootamatult palju. Dow tööstuskeskmine rallis ligi 7%, mis on näitaja parim tulemus 2009. aasta juulist alates. S&P 500 tõusis ligi 7,4% ja Nasdaq 7,6%.
  Reedel olid suurimate tõusjate seas taaskord pankade aktsiad. Dow Jonesi vedasid ülespoole Bank of America (+7,09%) ja JPMorgan Chase (8,44%). Tugevat kasvu näitasid ka Morgan Stanley (+11,12%), Goldman Sachs (+7,94%) ja Citigroup (+8,87%).
  Dollar tugevnes reedel nii euro, naela kui ka jeeni suhtes. Jaanuari toornaftafutuuride hind kerkis 76 sendi võrra, jäädes pidama 100,96 dollaril barrelilt. Veebruari kullafutuuride hind kasvas 11,70 dollari võrra, jõudes tasemele 1 747 dollarit untsi kohta.
  Ühendriikide kümneaastase võlakirja hind tõusis, surudes tulususe neljapäevaselt 2,12 protsendilt 2,04 protsendile.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Balti börsid lõpetasid nädala tugeva käibe- ja tõusupäevaga
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.