• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Föderaalreserv Euroopale appi ei tule"

  USA rahandusminister Geithner ütles Saksamaal olles, et Föderaalreserv ei anna IMF-le täiendavaid vahendeid võitlemaks võlakriisiga.

  „Teated, mida ma meediast kuulsin Föderaalreservi kohta, ei vasta tõele,” ütles Geithner täna peetud pressikonverentsil, kus viibis ka Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schaeuble, kes omakorda on väitnud, et Euroopa võib oodata edasist abi Ameerika Ühendriikidelt ja Rahvusvaheliselt Valuutafondilt, kirjutab CNBC.
  Saksa ajaleht Die Welt teatas see nädal, et Ameerika keskpank Föderaalreserv koos 17 euroala keskpankadega võivad anda Rahvusvahelisele Valuutafondile rahalisi vahendeid, et aidata võlakriisis hättasattunud riike.
  Nii Timothy Geithner kui ka Ameerika president Barack Obama on kutsunud Euroopa liidreid võlakriisis otsustavamalt käituma. Obama administratsioon on jätkuvalt öelnud, et kriis Euroopas mõjutaks ka USA majandust.
  Möödunud nädalal sekkus Föderaalreserv koos teiste riikide keskpankadega koordineeritult, et pakkuda odavamat dollari rahastamist Euroopa pankadele. Nii Obama kui Geithner toetavad mõlemad Euroopa Keskpanga ägedamat sekkumist, toetamaks riikide valitsusi ning pangandussüsteemi. Seda ideed on vaadatud majandusteadlaste poolt kui ideed võlakriisi lahenduseks, kuid Saksamaa seda ei poolda.
  „Ma arvan, et selle reisiga Euroopasse tahab Timothy Geithner öelda, et aeg hakkab otsa saama ning see on viimane võimalus Euroopal enda probleeme parandada enne kui kogu süsteem kokku variseb,” ütles Domenico Lombardi, endine IMFi juhatuse liige. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vilepuhujate kaitse uued reeglid – puust ja punaseks
Peagi jõustub Eestis seadus, millega suurendatakse rikkumisest teavitavate isikute, rahvakeeli vilepuhujate kaitset enda isiku väljaselgitamise ja survestamise eest. Ettevõtjatele olulist teemat avab KPMG Baltics riskinõustamise konsultant Kärt Blumberg.
Peagi jõustub Eestis seadus, millega suurendatakse rikkumisest teavitavate isikute, rahvakeeli vilepuhujate kaitset enda isiku väljaselgitamise ja survestamise eest. Ettevõtjatele olulist teemat avab KPMG Baltics riskinõustamise konsultant Kärt Blumberg.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Tallinn saadab koolide põhiastme nädalaks koduõppele
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.