"Föderaalreserv Euroopale appi ei tule"

Rainer Saad 06. detsember 2011, 19:56

USA rahandusminister Geithner ütles Saksamaal olles, et Föderaalreserv ei anna IMF-le täiendavaid vahendeid võitlemaks võlakriisiga.

„Teated, mida ma meediast kuulsin Föderaalreservi kohta, ei vasta tõele,” ütles Geithner täna peetud pressikonverentsil, kus viibis ka Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schaeuble, kes omakorda on väitnud, et Euroopa võib oodata edasist abi Ameerika Ühendriikidelt ja Rahvusvaheliselt Valuutafondilt, kirjutab CNBC.

Saksa ajaleht Die Welt teatas see nädal, et Ameerika keskpank Föderaalreserv koos 17 euroala keskpankadega võivad anda Rahvusvahelisele Valuutafondile rahalisi vahendeid, et aidata võlakriisis hättasattunud riike.

Nii Timothy Geithner kui ka Ameerika president Barack Obama on kutsunud Euroopa liidreid võlakriisis otsustavamalt käituma. Obama administratsioon on jätkuvalt öelnud, et kriis Euroopas mõjutaks ka USA majandust.

Möödunud nädalal sekkus Föderaalreserv koos teiste riikide keskpankadega koordineeritult, et pakkuda odavamat dollari rahastamist Euroopa pankadele. Nii Obama kui Geithner toetavad mõlemad Euroopa Keskpanga ägedamat sekkumist, toetamaks riikide valitsusi ning pangandussüsteemi. Seda ideed on vaadatud majandusteadlaste poolt kui ideed võlakriisi lahenduseks, kuid Saksamaa seda ei poolda.

„Ma arvan, et selle reisiga Euroopasse tahab Timothy Geithner öelda, et aeg hakkab otsa saama ning see on viimane võimalus Euroopal enda probleeme parandada enne kui kogu süsteem kokku variseb,” ütles Domenico Lombardi, endine IMFi juhatuse liige. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2011, 12:35
Otsi:

Ava täpsem otsing