Anne Oja • 14. detsember 2011 kell 5:46

Avaron: pole probleemi, kui eksport Venemaale kasvab

Kaubandussidemed WTOsse astuva Venemaaga tähendavad suuremat kasumipotentsiaali, kommenteeris Venemaa-suunalise ekspordi osakaalu kasvu Avaroni juhtivpartner Kristel Kivinurm-Priisalm.

"Arvestades Venemaa liitumist WTOga, mille tulemusel paljud Venemaa imporditariifid vähenevad, tähendavad head kaubandussidemed Eesti ettevõtetele potentsiaalselt suuremat kasumlikkust," sõnas Kivinurm-Priisalm.

"Sellest tulenevalt ei näe me probleemi, kui Venemaa osakaal ekspordis tõuseb. Meie arvates on arutu Venemaa-eksporti kuidagi piirata või kunstlikult vähendada. Oluline on ka, missugune on selle ekspordi struktuur ja kas lõplikuks kasusaajaks on eesti kapital või vene päritolu kapital," lisas ta.

Äripäev uuris, kui suur võib Venemaa osakaal Eesti ekspordis olla, et Eesti end turvaliselt tunneks. Peaminister Andrus Ansip on öelnud, et Venemaa osa Eesti ekspordis ei tohiks ületada 10%. Oktoobris ulatus Eesti Venemaa-ekspordi maht 140,51 miljoni euroni ehk 14%ni.

Hetkel kuum