• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta hind jätkab tõusmist

  Toornafta hinnad on tõusnud 4 järjestikulist päeva kui USA majandusandmed viitavad sellele, et maailma suurim naftatarbija võib majanduslangust vältida. Hindu kergitavad ka pinged Pärsia lahe piirkonnas.

  U.S. Light toornafta futuurid on täna tõusnud 1% kui barrel maksab 99,6 dollarit, olles eile kerkinud 1,5%. Ameerika Energiaministeeriumi andmetel langesid naftavarud 10,6 miljonit barrelit, mis on suurim peale selle aasta veebruari.
  Täna Bagdadis aset leidnud pommirünnakutes hukkus 57 inimest kui puhkesid pinged šiiitide juhitud valitsuse ja sunniitide vahel. Pärsia lahe piirkonnas teravdab pingeid ka Iraani mereväe manöövrid, põhjustades hirmu naftatarnete pärast. Brenti toornafta veebruari futuurleping maksab 107,92 dollarit.
  Nafta hinnad on praeguse kvartaliga kerkinud 25%, mis on suurim tõus peale 2009. aasta II kvartalit. Euroopa Liit ja USA otsivad toetust Lähis-Idast ja Aasiast, et kehtestada Iraani vastu sanktsioone. Itaalia välisministeeriumi andmetel tegeleb Iraan tuumarelvade programmiga.
  British Petroleumi andmetel pumpas Iraan möödunud aastal 5% kogu maailma naftast. Hormuze väina kaudu liigub päevas 15,5 miljonit barrelit naftat, mis on kuuendik globaalsetest saadetistest. 
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Swedbank annab üle pika aja LHV-le taas ostusoovituse
Swedbanki peakontori analüütikud on pärast LHV III kvartali tulemuste avalikustamist andnud üle pika aja taas ostusoovituse Eesti panga aktsiale. Swedbanki hinnangul võiks LHV aktsia õiglane väärtus olla 49 eurot.
Swedbanki peakontori analüütikud on pärast LHV III kvartali tulemuste avalikustamist andnud üle pika aja taas ostusoovituse Eesti panga aktsiale. Swedbanki hinnangul võiks LHV aktsia õiglane väärtus olla 49 eurot.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.