Katre Pilvinski • 3. august 2012 kell 6:56

Keskerakond palus prokuratuuril uurida Reformi ja Fidenteri suhteid

Keskerakonda kuuluvad riigikogu liikmed Lauri Laasi ja Aadu Must palusid prokuratuuril uurida Reformierakonna ja OÜ Fidenteri suhteid, kuid prokuratuuri hinnangul ei sisaldanud teade kuriteo tunnuseid ning menetlust ei alustatud.

Laasi kinnitas Postimehele kuriteoteate saatmist, kuid ütles, et kiri oli adresseeritud prokuratuurile ja mitte avalikkusele, ega soovinud seetõttu täpsemaid kommentaare anda.

Riigiprokuratuur kinnitas samuti, et Keskerakonna kaks riigikogu liiget on kuriteoteate riigiprokuratuurile saatnud. "Avalduses soovitakse kriminaalmenetluse algatamist altkäemaksu, pistise ja rahapesu tunnustel reformierakondlastest valitsuse täpsemalt määratlemata liikmete suhtes, viidates eelkõige Äripäevas ilmunud artiklitele, mis käsitlevad Reformierakonna ja Fidenter OÜ vahelisi finantssuhteid," ütles riigiprokuratuuri avalike suhete talituse juhataja Katrin Lunt Postimehe küsimustele vastates.

Ta lisas, et kuna kuriteoteade kuriteo tunnuseid ei sisaldanud, ei olnud riigiprokuratuuri hinnangul seaduslikku alust kriminaalmenetlust alustada.

 

 

Hetkel kuum