Rainer Saad • 14. november 2012 kell 9:02

JPMorgan: Vene börs vajab kasvamiseks paremat juriidilist raamistikku

Venemaa meelitaks rohkem välisfonde oma aktsiaturule, kui paraneksid seadused, millega koheldaks välisinvestoreid samamoodi nagu kohalikke aktsionäre, leiab JPMorgan Chase & Co, vahendas Bloomberg.

„Kas välisinvestoreid koheldakse Venemaa turul võrdselt kohalikega? Juriidiline usaldatavus on kindlasti võtmetähtsusega,” ütles JPMorgani järelevalveosakonna tegevjuht Alex Krunic eile Moskva börsi konverentsil Londonis. „Likviidsus pöörduks tagasi kohalikule turule, kui rahvusvahelised investorid saaksid suuremat kindlust.”

Berliinis asuv Transparency Internationali 2011. aasta korruptsiooniindeksi järgi on Venemaa G20 riikidest korrumpeerunumate hulgas.

„Venemaa õigussüsteem on keeruline,” ütles väärtpaberitehingutele orienteeritud kliiringusüsteem Euroclear Bank SA direktor Philippe Laurensy Londonis toimunud konverentsil. „Seal on erinevaid regulatsioone, mis lähevad tihti üksteisega vastuollu. See ei anna investoritele just erilist kindlust.”

Hetkel kuum