Laura Mallene • 21. detsember 2012 kell 11:39

"Juhatus ei istu meiega laua taha"

Eesti Liinilennunduse Ametiühingu juht Rauno Menning sõnas, et novembris poolte töötajate koondamisest teatanud Estonian Air ei ole suutnud võtta aega, et istuda pilootidega läbirääkimisteks ühe laua taha.

“Tegelikult oleme läbi rääkinud ainult töö- ja puhkeaja, seal on mingid järelandmised tulnud. Rohkem ei ole tegelikult kohtumisi olnud.  Põhiline ongi see, et me ei saa neid inimesi isegi ühe laua taha, et saaksime läbirääkimisi pidada,” sõnas Menning. “Raske on aega planeerida, aga kuidas ma nüüd ütlen teile… tööandja käes on meie töögraafik. See ongi see küsimus, et me ei saa rohkem oodata. Aeg on meie jaoks otsas!”

Piloodid ootavad seda, et saaksid rahulikult laua taha istuda.

“Lahendused on olemas, kui on selleks soovi. Täna on meil selline tunne, et ettevõttel seda soovi ei ole,” andis Menning teada. “Kui nad ütlevad, et neil on soov, siis nad peavad seda ka kuidagi väljendama – mitte ainult sõnades.”

Menning lootis, et osapooled saavad laua taga asjad siiski kokku lepitud.

 “Mitte igasuguste asjadega ei ole nõus me vastu tulema. Oleme kirjutanud, et tingimused peavad olema põhjendatud. Me oleme sellest rääkinud, et töö- ja puhkeaeg on see koht, kus saame mööndusi teha, aga sotsiaalsetes garantiidest ei saa me taganeda,” andis Menning teada.

Menning märkis, et uue Estonian Airi juhatuse nägemus on põhjendamatult karm ja ebaõiglane.

Hetkel kuum