Rainer Saad • 24. aprill 2013
Jaga lugu:

Valeteade Obama ründamise kohta räsis börse

Eile edastas uudisteagentuur Associated Press enda Twitteri kontol teate, et Valges Majas on toimunud kaks plahvatust, milles president Barack Obama on vigastada saanud.

Hetkega võtsid USA börsiindeksid ning toornafta hinnad suuna vabalangusse. Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut, tõusis kümme protsenti. Kuid börsiindeksid ja nafta taastusid nelja minuti pärast, kui teade AP Twitteri kontolt eemaldati, kirjutas Marketwatch.

Associated Press kinnitas hiljem, et nende Twitteri kontol juhtus turvarike ning kontot häkiti. Twitteri kommuun nägi valeteate läbi, kuid börsidel juhtus välklangus. Börsiindeks Dow Jones kaotas mõne hetkega 140 punkti. Ka teised USA börsiindeksid langesid ligi 1%.

Kauplemispäeva lõpetasid Dow Jones, S&P 500 ja Nasdaq ligi 1% tõusuga.

Graafikult on näha, kuidas mõjutas eilne valeteade Dow Jonesi indeksit.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas