• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  DNB kasum kasvas 38%

  Norra suurima panga DNB kolmanda kvartali kasum kasvas aastaga 38%, kuna puhasintressitulu kasvas ja laenukahjumid taandusid, vahendab Bloomberg.

  Puhaskasum kasvas aastaga 3,54 miljardilt Norra kroonilt 4,88 miljardile Norra kroonile. Analüütikud ootasid 3,83 miljardilist kasumit. Laenukahjumid vähenesid 9%, 475 mln Norra kroonile. Puhasintressitulu kasvas 16%, 7,92 miljardile Norra kroonile.
  „Kuna eraisikutele ja ettevõtetele kasvasid intressimäärad, siis tõusis intressitulu kõrgemale,“ teatas pank. „Nõrgemate turuarengute tõttu peaksid tegevusmahud näitama prognoositust vähem soodsat trendi, eriti ettevõtteklientide osas.“
  DNB on tõstnud eluasemelaenude intressimäärasid, et katta kasvanud kapitalikulu.
  „Pank sai sel aastal Norra regulaatoritelt kirjaliku nõude suurendada kapitali ja see on kõrgeim prioriteet,“ ütles DNB juhatuse esimees Rune Bjerke juulis.
  DNB esmase omakapitali määr oli septembri lõpus 11%.
  Pank teatas, et otsib 2016. aastani 40-60 miljardit Norra krooni täiendavat kapitali.
  DNB aktsia hind tõusis täna Oslo börsil 4,7%, 102,90 Norra kroonile. Aastaga on aktsia hind tõusnud 49,9%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.