• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Retk aroomide ja maitsete maailma

  Puhkepäev nimetab ära erinevad veini-, viski-, õlle- ja kokteilikoolitused, kus jagatakse pimedatel sügisõhtutel teadmisi erinevate jookide päritolu ja iseloomu kohta.

   
  Tasub teada
  Kalle Mülleri veinikool
  13.11 kl 19–21.15 Praktika – veini ja toidu sobitamine; 04.12 kl 19–21.15 Kangestatud vein; 11.12 kl 19–21.15 Kalle Mülleri mullikool. Koolitused toimuvad Tartus Reser­va vinoteegis ja Vilde veinikeldris.Räägitakse erinevatest viinamarjasortidest, päritolumaadest, veinide valmistamisest, klaasidest, pudelitest, korkidest, pudelite õigest avamisest, temperatuurist ja paljust muust. Igal veinikooli õhtul degusteeritakse vähemalt 6 kuni 8 kvaliteetveini.Hind: 38 eurot (ühe kursuse hind)www.rahvaylikool.ee
  Gambrinuse õllekool
  30.11 kl 17.30–19.45. Koolitus toimub Tartu Rahvaülikoolis.Räägitakse õlle ajaloost, sortidest, parimatest õlletarbimise ja -serveerimise tavadest. Teooria kõrvale toimub ka mitmesuguste õllede degusteerimine.Hind: 24 eurotwww.rahvaylikool.ee 
  Kanged alkohoolsed joogid ja nende serveerimine
  10.12 kl 9.30–16.30. Koolitus toimub Tallinnas Ehte kõrgkooli baariklassis.Räägitakse rummi, konjaki, viski, tekiila, džinni, vodka, likööri ajaloost, valmistamisest, serveerimise viisidest,degusteerimise tehnoloogiatest. Samuti õpitakse tundma neist jookidest valmistatavaid põhilisi kokteile.Hind: 59 eurot (lisandub käibemaks)http://ehte.ee 
  Veinid ja nende serveerimine
  11.12 kl 9.30–16.30. Koolitus toimub Tallinnas Ehte kõrgkooli baariklassis.Õpitakse vahet tegema peamistel viinamarjasortidel, räägitakse veinivalmistamise ajaloost, tehnoloogiatest, põhilistest veinivalmistamise riikidest ja maakondadest, veinide säilitamisest ja serveerimisest, samuti vahu- dessert- ja kangestatud veinidest.Hind: 59 eurot (lisandub käibemaks)http://ehte.ee
  Toidu ja veini kokkusobivus
  Koolitus toimub tellimisel Pärnus Hotell Victoria restoranis Café Grand.Sommeljee näpunäidete järgi saab võrrelda nelja erinevat veini: rose, merlot, cabernet sauvignon ja chardonnay. Lisaks pakutakse valikut toiduainetest, mille koosmõju veiniga on võimalik testida. Minimaalne osalejate arv 8 inimest.www.victoriahotel.ee
  Kokteilikoolitus
  Koolitus toimub tellimisel Tallinna Õpetajate Majas.Koolitusel tehakse lühike ekskursioon segujookide maailma, õpitakse kokteilide valmistamise tehnilisi võtteid ja nende garneerimist. Toimub erinevate kokteilide valmistamine ja degusteerimine. Koolitust korraldatakse grupile.www.opetajatemaja.ee
  Viskikoolitus
  Tellijale sobivas kohasKoolitusel räägib sommeljee viskivalmistamise ajaloost, valmistamismeetoditest, viskimeistrite kätetööst ja viskivalmistamise maade eripäradest. Koolituse käigus maitstakse kolme sorti viskit. Koolitust korraldatakse grupile.Hind: kuni 12 inimest 190 eurot, kuni 24 inimest 265 eurot (lisandub käibemaks)www.joogikuller.ee
   
  Vaata lisaks
  Põnevad koolitused ja degusteerimised
  Eesti Sommeljeede Erakoolwww.sommeljee.ee
  Põltsamaa FelixI veinikelderwww.felix.ee
  Veinipööningwww.vinoteek.ee
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.