Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Puhkepäev. Retk aroomide ja maitsete maailma
Puhkepäev nimetab ära erinevad veini-, viski-, õlle- ja kokteilikoolitused, kus jagatakse pimedatel sügisõhtutel teadmisi erinevate jookide päritolu ja iseloomu kohta.
Tasub teada
Kalle Mülleri veinikool
13.11 kl 19–21.15 Praktika – veini ja toidu sobitamine; 04.12 kl 19–21.15 Kangestatud vein; 11.12 kl 19–21.15 Kalle Mülleri mullikool. Koolitused toimuvad Tartus Reserva vinoteegis ja Vilde veinikeldris.Räägitakse erinevatest viinamarjasortidest, päritolumaadest, veinide valmistamisest, klaasidest, pudelitest, korkidest, pudelite õigest avamisest, temperatuurist ja paljust muust. Igal veinikooli õhtul degusteeritakse vähemalt 6 kuni 8 kvaliteetveini.Hind: 38 eurot (ühe kursuse hind)
www.rahvaylikool.eeGambrinuse õllekool
30.11 kl 17.30–19.45. Koolitus toimub Tartu Rahvaülikoolis.Räägitakse õlle ajaloost, sortidest, parimatest õlletarbimise ja -serveerimise tavadest. Teooria kõrvale toimub ka mitmesuguste õllede degusteerimine.Hind: 24 eurot
www.rahvaylikool.ee Kanged alkohoolsed joogid ja nende serveerimine
10.12 kl 9.30–16.30. Koolitus toimub Tallinnas Ehte kõrgkooli baariklassis.Räägitakse rummi, konjaki, viski, tekiila, džinni, vodka, likööri ajaloost, valmistamisest, serveerimise viisidest,degusteerimise tehnoloogiatest. Samuti õpitakse tundma neist jookidest valmistatavaid põhilisi kokteile.Hind: 59 eurot (lisandub käibemaks)
http://ehte.ee Veinid ja nende serveerimine
11.12 kl 9.30–16.30. Koolitus toimub Tallinnas Ehte kõrgkooli baariklassis.Õpitakse vahet tegema peamistel viinamarjasortidel, räägitakse veinivalmistamise ajaloost, tehnoloogiatest, põhilistest veinivalmistamise riikidest ja maakondadest, veinide säilitamisest ja serveerimisest, samuti vahu- dessert- ja kangestatud veinidest.Hind: 59 eurot (lisandub käibemaks)
http://ehte.eeToidu ja veini kokkusobivus
Koolitus toimub tellimisel Pärnus Hotell Victoria restoranis Café Grand.Sommeljee näpunäidete järgi saab võrrelda nelja erinevat veini: rose, merlot, cabernet sauvignon ja chardonnay. Lisaks pakutakse valikut toiduainetest, mille koosmõju veiniga on võimalik testida. Minimaalne osalejate arv 8 inimest.
www.victoriahotel.eeKokteilikoolitus
Koolitus toimub tellimisel Tallinna Õpetajate Majas.Koolitusel tehakse lühike ekskursioon segujookide maailma, õpitakse kokteilide valmistamise tehnilisi võtteid ja nende garneerimist. Toimub erinevate kokteilide valmistamine ja degusteerimine. Koolitust korraldatakse grupile.
www.opetajatemaja.eeViskikoolitus
Tellijale sobivas kohasKoolitusel räägib sommeljee viskivalmistamise ajaloost, valmistamismeetoditest, viskimeistrite kätetööst ja viskivalmistamise maade eripäradest. Koolituse käigus maitstakse kolme sorti viskit. Koolitust korraldatakse grupile.Hind: kuni 12 inimest 190 eurot, kuni 24 inimest 265 eurot (lisandub käibemaks)
www.joogikuller.ee
Vaata lisaks
Põnevad koolitused ja degusteerimised
Eesti Sommeljeede Erakool
www.sommeljee.eePõltsamaa FelixI veinikelder
www.felix.ee