Kaisa Gabral • 4. detsember 2013 kell 6:22

Jüri Käo ei usu erakorralisi valimisi

 Äripäeva kolumn tõstatas teema, et Eestile oleks vaja erakorralisi valimisi. Ettevõtja Jüri Käo hinnangul võiks see sisuliselt küll midagi muuta, kuid reaalselt peab ta seda võimatuks.

"Ma ei pea seda realistlikuks. Erakonnad on aru saanud, et opositsioonis olemine on sant asi, et parem on olla võimul. See on igal juhul kõigi eesmärk. Pigem tehakse ükskõik milliseid kompromisse koalitsioonipartneritega, aga eesmärk on igal juhul võimul olla – see kumab küll läbi. Mina ei usu, et enne korralisi riigikogu valimisi mingeid muutusi tekib," kommenteeris Käo.

Samas usub ta, et erakorralised valimised võiksid olukorda hetkel muuta küll. "Teoreetiliselt see kindlasti mingi lahendus on. Kuid midagi väga tõsist peaks ikka juhtuma, et tekiksid erakorralised valimised. 24 miljoni euro pärast ma arvan, et neid ei teki," viitas Käo autode käibemaksustamise tulule.

Ta lisas, et eks mingi väsimus on samas olemas, nii poliitikutel endal, kui ka rahval samadest nägudest. "Kui keegi on nii pikalt võimul, siis rahvas väsib ära valitud inimestest. Ta tahab valida kedagi teist," lisas suurettevõtja.

Üheks Eesti elu elavdamise võimaluseks oleks laenu võtmine. Käo hinnangul laenu võtmist loosungina ta ei propageeriks. Kui üldse, siis peaks selleks olema väga konkreetne plaan. "Mina suur laenuvõtja niisama ei ole, siis peab rääkima hästi konkreetselt, et mille jaoks. Peaks olema ikka konkreetne investeerimisprojekt, kas see toob mingit selget tulu või aitab tulevikus kulusid vähendada, niisama laenuvõtmist loosungina mina ei toeta," lisas ettevõtja.

Hetkel kuum