• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  India börs jõudis välja rekordkõrgusesse

  Eile oli India börsil hea päev. India börsibaromeetri Sensexi indeks tõusis kõigi aegade kõrgeimale tasemele. India ruupia tõusis nelja kuu tippu, sest peamine opositsioonipartei võitis osariikide valmised.

  BSE Sensexi indeks tõusis eile 1,6%, 21 326,42 punktile. Dollar maksis 60,8475 ruupiat, mis on kõrgeim tase alates 12. augustist.
  Bharatiya Janata partei võit aladel, mis hõlmavad kuuendiku riigi 1,2 miljardist elanikust, annab hoogu Kongressipartei aastakümnepikkuse valitsemise lõpetamisele parlamendivalimistel, mis toimuvad mais. See peaks tooma peaministriks Narendra Modi.
  Modi kodu­osariigis Gujaratis oli majanduskasv 10% ning ligi meelitati investeeringuid Ford Motorist kuni Tata Groupini.
  “Turud hindavad valimistulemusi,” ütles Carlyle Groupi juht Nirmal Jain. “Investorid vaatavad tõenäosust, et tuleva aasta valimistel saab uus valitsus otsustava mandaadi. Välisraha sissevool kasvab ja ruupia tugevneb.”
  6% tõusuootus. Bloombergi küsitletud analüütikute ootuste järgi kerkib Sensexi indeks aasta lõpuks kuni 6%. Tänavu on indeks tõusnud 9,6%, olles nelja suure areneva turu seas parima tootlusega.
  “Välismaalased näevad värsket India lugu, millel on ette näha dramaatilisi muutusi,” ütles Coutts & Co Aasia investeerimisjuht Gary Dugan.
  BJP maadles võimu pärast peaminister Manmohan Singhi Kongressiparteiga nii läänepoolses osariigis Rajasthanis kui ka pealinnas New Delhis, kus uus erakond Aam Aadmi partei tuli teiseks. BJP jätkab võimul olekut Madhya Pradeshi ja Chhattisgarhi osariigis.
  Eurodes pilt nii kena pole. Kui ruupiates võib India aktsiaturg olla tänavu midagi teeninud, siis europõhiselt on seal kaotatud 5,1%. Ka ei ole selle poolest turg BRICi maade parim, Hiina börs on europõhiselt langenud 4,2%. See ei ole aga võrreldav Venemaa 11,7% kukkumisega, rääkimata siis Brasiilia 29,1% hävingust.
  Mida suudaks India muutus kaasa tuua? Ega ometi bürokraatiat ohjeldada?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.