Advokaat: turg on saavutanud piisava advokaatide hulga

Ken Rohelaan 06. jaanuar 2014, 10:24

Viimastel aastatel on tööjõuturul äsja ülikooli lõpetanud juuratudengite üleküllus, mistõttu ei jagu kõigile soovitud töökohti, ütles advokaadibüroo Sirel & Partnerid juhtivpartner Jüri Sirel.

Sireli sõnul ei meelita ärikonsultatsiooniettevõtted enam uusi alustajaid kõrgete palkadega, pigem eelistatakse pikaajalise kogemuse ja püsiklientuuriga spetsialiste.

Sireli teatel on õigusabi- ja ärikonsultatsiooniturg tugevneva konkurentsiga, mida toetab Eesti Advokatuuri liikmete arvu kiire kasv. Tema sõnul alustas advokatuur 1991. aastal 185 liikmega, 2003. aastal kuulus organisatsiooni 425 ja 2013. aastal 872 advokaati.

"Tõenäoliselt on turg saavutanud piisava advokaatide hulga. Samas tempos kasvu jätkumisel tekib üleküllus ning osa turulosalejaid on sunnitud varem või hiljem lahkuma teistesse sektoritesse," ütles Sirel. Tema ütluste järgi on advokaatide hulk Eestis kiire tempoga aina kasvanud, kuid õigusabiturg ei ole samas tempos liikunud, mistõttu on konkurents turul oluliselt ja pidevas tempos suurenenud.

Sirel ei prognoosi oma juhitavale advokaadibüroole tänavu mullusega võrreldes olulist töömahu suurenemist ega uute töötajate palkamist. Pigem keskendub büroo klientide kõrgetasemelisele teenindamisele ja töö efektiivsuse tõstmisele.

Äripäeva edukamate ärikonsultatsiooniettevõtete mulluses edetabelis saavutas Sirel & Partnerid 12. koha. Sireli juhitav büroo teenis 2012. aastal 798 000eurose käibe juures ligi 98 000 eurot ärikasumit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. January 2014, 10:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing