Skagen : ignoreerige Wall Streeti

Raido Neemre 10. jaanuar 2014, 21:19

 Norras baseeruv investeerimismaja Skagen ,  mis on  viimase dekaadi jooksul tootlusnäitajate poolest edestanud Goldman Sachsi ja JPMorgani fonde, soovitab oma klientidel ignoreerida Wall Streeti suurimaid panku ja panustada arenevatesse turgudesse.

Skangeni asutaja Kristoffer Stensrud, kes haldab 8 miljardit dollarit väärt Kon-Tiki A areneva turu fondi, sõnas, et rida valimisi, mis Lähis-Idas, Aasias ja Aafrikas ees seisavad, võivad anda turgudele positiivse tõuke tänu seaduseandjate jõupingutustele muuta seadusi, mis õõnestavad stabiilsust.

“Alates jaanuarist on tulemas rida valimisi Egiptuses, Indias, Indoneesias, Tais ja Lõuna-Aafrikas,” sõnas Stensrud. “Lõuna-Aafrika on huvitav tänu oma viimasel aastal toimunud sotsiaalsetele rahutustele. Nad on tõenäoliselt üsna pühendunud oma seadusejärgsete reformide elluviimisele ning me võime näha muutusi poliitikas ja valitsuses.”

Kon-Tiki A on näidanud viimase 10 aasta jooksul keskmiselt 15% aastatootlust. Viimase 12 kuu jooksul on see näidanud 5,5% kasvu, võrreldes MSCI arenevate turgude indeksi 6,7% kukkumisega.

Goldman soovitas eelmisel kuul investoritel vähendada investeeringuid arenevatesse turgudesse kolmandiku võrra, ennustades sealsetele aktsiatele, võlakirjadele ja valuutadele märkimisväärset alatootlikkust järgmise 10 aasta jooksul.

“Arenevatel turgudel on siiski palju potentsiaali pakkumaks keskmisest kõrgemat tootlikkust, kuna tarbijad investeerivad jätkuvalt kõrgemasse elustandardisse, “ vahedas Stensrud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2014, 21:19
Otsi:

Ava täpsem otsing