Euroopa börsidel lastakse aadrit

Romet Kreek 31. jaanuar 2014, 16:22

Euroopa börsidel läks pärastlõunal lahti hoogsam langus. Saksamaa DAX indeksi langus on juba üle 2%. Ka teiste Euroopa juhtivate börside aktsiaindeksid on sinna poole teel.

Investoreid hirmutasid euroala madal inflatsiooninumber, analüütikute aktsiasoovituste alandamised ja arenevate turgude langus.

Saksa aktsiaturg on vastu liikumas halvimale kuule alates vähemalt mullu juunist. Deutsche Banki aktsia hind langes 3,9%, kuna Barclaysi analüütikud langetasid aktsiasoovitust. Commerzbanki aktsia kukkus 4,3%. Fresenius SE aktsia kukkus 3,5%, kuna Credit Suisse alandas aktsiasoovitust.

"Aktsiaturg tahab kohe kindlasti korrektsiooni," ütles Ava Capital Marketsi peaanalüütik Naeem Aslam. "Kui arenevate turgude kriis lõõmab eredamalt, siis võime saada ka palju suurema kukkumise, kui korrektsiooni."

Suurimad kukkujad on täna Euroopas pankade aktsiad, kuna Euroopa pangandusjärelevalve teatas, et piirkonna suuremad pangad peavad stressitestis näitama, et nende kapital ei lange majanduskriisi korral alla 5,5% varadest. Jutt käib riskiga kaalutud varadest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. February 2014, 12:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing