Kindlustus ei hüvita tormis äralennanud katuse kahju

25. veebruar 2014, 11:40

Eelmise aasta lõpu torm viis Järvakandi kortermajalt katuse, kuid kuna maja oli If P&C Insurance AS-is just selliste õnnetusjuhtumite vastu kindlustatud, paistis esialgu kõik laabuvat.

11. veebruaril teatas aga kindlustus, et ei hüvita uue katuse ehitamise kulusid, sest ekspertiisi hinnangu järgi oli katusekonstruktsioon kinnitamata, kirjutavad Raplamaa Sõnumid.

Majaühistu esimees Ragnar Ahtiainen leiab, et ekspertiis tehti lohakalt. Tema sõnul saabus ekspert alles teisipäeval, kuid maja katus tuli alla neli päeva varem ehk reedel. Selleks hetkeks oli katus juba ära koristatud. „Mille alusel ta seda ekspertiisi üldse tegi? Mille alusel ta tuvastas, et katusekonstruktsioon oli kinnitamata?“ Lisaks on näiteks neljakorruselise maja korruste arvuks ekspertiisi akti kirjutatud hoopis kuus.

If kindlustuse kommunikatsioonijuht Rain Porss tõdeb, et tormine aeg toob palju kahjunõudeid kaasa. See mõjutab, kui kiiresti ekspert kohale jõuab. „Eksperdi kinnitusel ei seganud esmased koristustööd hinnangu andmist katuse aluskonstruktsioonide kinnitustele,“ ütleb ta.

Praegu on majal ajutine katus, mis ilmastiku eest kaitseb. Tellingute rent ei ole aga odav. Kui kindlustus renti ei hüvita, võib tekkida väga keeruline olukord. „Kui me seda nüüd maksta ei suuda, siis tuleb tellingufirma ja võtab katuse pealt ära. Ja siis tekivad majal juba muud kahjustused,“ kardab Ahtiainen tuleviku pärast.

Loe pikemalt 19. veebruari Raplamaa Sõnumitest

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2014, 11:42
Otsi:

Ava täpsem otsing