Krediidipanga grupp teenis 1,1 miljonit eurot kasumit

1321-aripaev 28. veebruar 2014, 17:26

2013. aasta oli Krediidipanga grupi ettevõtetele edukas, teatas ettevõte. Kokku teenis grupp ligi 1,1 miljonit eurot kasumit.

Möödunud aasta jooksul suurenes pangagrupi krediidiportfell pea 20% võrra võrreldes 2012. aastaga ja jõudis vaadeldava perioodi lõpuks enam kui 143 miljoni euroni. Seejuures kasvas nii eraisikutele kui ka äriühingutele väljastatud laenude-liisingute maht.

Hoiuste intressitase jäi tulenevalt Euroopa majanduse nõrkusest madalale. Krediidipanga grupi hoiuste maht langes aastaga peaaegu 17%, ja oli 2013. aasta lõpus 212 miljonit eurot. Hoiuste vähenemise taga tuleb näha peaasjalikult ettevõtete poolt raha paigutamist teistesse instrumentidesse. Hoiuste mahu vähenemine oli tingitud ka strateegiamuudatusest Läti filiaalis.

2013. aastal oli pangagrupil kliente pisut enam kui 74 000 (2012. a. 83 200). Klientide vähenemine on tingitud eelkõige muudatustest Läti filiaalis, kus lõpetati arveldusteenuste osutamine, pangakaartide väljastamine jmt. Ümberkorraldused on Läti filiaali töö tervikuna muutnud efektiivsemaks.

31. detsembri 2013 seisuga oli grupi varade maht pea 260 miljonit eurot.

Aasta varem oli grupi koondbilanss 307 miljonit eurot. Bilansimahu vähenemine toimus peamiselt ettevõtete hoiuste vähenemise arvelt.

Krediidipank asutas mullu koos AS-iga Cofi uue tütarettevõtte AS-i Krediidipank Finants, mille eesmärk on pakkuda eraisikutele mõistlike tingimustega tagatiseta väikelaenu, mille pangapoolne otsustamine on tavapärasest oluliselt kiirem.

Krediidipanga gruppi kuulub emaettevõttena pank ja tütarettevõtetena AS Krediidipanga Liising, grupi kinnisvaraga tegelev AS Martinoza ning AS Krediidipank Finants. Krediidipank on üks Eesti vanimaid panku, mis pakub kõiki enamlevinud pangateenuseid 11 Eesti linnas, samuti Läti vabariigi pealinnas Riias.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2014, 17:26
Otsi:

Ava täpsem otsing