Savisaare Sotši lähetus tekitab erisoodustuse küsimuse

03. märts 2014, 00:00

Edgar Savisaare ja tema abi sõit Sotši tekitab erisoodustuse küsimuse, kui lähetus polnud põhjendatult tööga seotud. Reisi eest tasus Tallinna linnavalitsus.

Maksuamet ei saa kommenteerida juhtumi uurimist või mitteuurimist, kuid ameti avalike suhete juht Ivi Papstel selgitas, et kui lähetus pole tööga seotud ja kogu kulu maksab tööandja, on tegu erisoodustusega. Kui töölähetus on põimitud puhkusega, tuleb leida töö ja puhkuse osakaal lähetuse ajal.

Savisaar ei ole kommenteerinud, miks ta lasi Sotši reisi töö­lähetusena vormistada. Enne reisi ütles ta Delfile, et tal on seal erakohtumisi ja kavatseb spordist osa saada.

Äripäev avalikustas, et olümpiamängude suurtoetaja, Venemaa Raudteede president Vladimir Jakunini kutsel Sotši tali­olümpiat külastanud Edgar Savisaare ja tema abi Jekaterina Fedkina transpordikulu kattis Tallinna linn, lisaks maksti mõlemale välislähetuse päevaraha ja palka.

Linnavalitsuse kulu lähetusele oli palgakulu arvestamata 2384 eurot.

Savisaare ja Fedkina kulutusi kohapeal kattis Tallinna linna­valitsuse nõuniku Liina Oja sõnul Venemaa Raudtee.

Reformierakond ähvardab umbusaldusega. Reformierakond saatis Äripäevas avalikustatud info peale ultimatiivse pressiteate, kus Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Martin Kukk teeb Savisaarele ettepaneku reisi kulu linnaelarvesse tagasi maksta.

Lisaks tegi Kukk Savisaarele ettepaneku tagastada Vladimir Jakuninile Venemaa Raudteede jope, mille linnapea Eesti koondise jope vastu vahetas.

“Kui linnapea seda ei tee, siis teeme ettepaneku IRLile ja sotsiaaldemokraatidele algatada umbusaldus linnapea Edgar Savisaarele,” vahendas pressiteade.

IRL pole rahul linna raha­kasutusega. Tallinna linnavolikogu ­IRLi fraktsiooni juht Eerik-Niiles Kross ütles, et IRLi fraktsioon kaalub umbusaldamisega liitumist. “IRLi jaoks on Tallinna maksumaksjate raha väärkasutus süvaprobleem. Linnapea Sotši reis on üks ere ja kujukas, kuid olemuslikult kõrvaline näide Tallinna juhtismisstiilist,” sõnas Kross.

Kross ütles, et kui Savisaare sõidukulud kattis Tallinn, komandeering oli vormistatud seadusele järgi ja linnapea on esitanud kuludokemendid, on asi korrektne. “Kui aga linnapea ametireisi kulusid katab kolmas osapool, tõuseb palju küsimusi.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. March 2014, 19:14
Otsi:

Ava täpsem otsing