Solaris vahetab üürilisi

03. märts 2014, 00:00

Solarise keskuses Tallinnas käib üüriliste vahetus – lühikese ajaga on lahkunud näiteks Kehr­wiederi kohvik, Selveri Gurmee, Elisa ja Just See. Uusi ­üürilepinguid sõlmib praegu ka Viru keskus.

Solarise keskuse tegevjuhi Anneli Palvadre sõnul on lahkujatel erinevad põhjused: Selveri Gurmee läheb Palvadre teada Selveri üldise kontseptsiooni­muutuse tõttu, mis peaks tähendama gurmeesuuna viimist Selveritesse, ja Kehrwiederi kohviku asemele tuleb suuremale pinnale uus üüriline. Palvadre sõnul on sellised muutused kaubanduskeskustele igapäevased.

“Nii nagu kohendame oma kontseptsiooni meie, nii teevad seda ka rentnikud,” ütles Palvadre. Ta lisas, et Solarisel täitub viis tegevusaastat, mis tähendab osa üürilepingute lõppu ja väikesi muutusi. “Huvilisi käib maad kuulamas pidevalt,” lisas ta.

Kallutatakse fookust. Tema sõnul on suurem osa keskuse üürilepinguid sõlmitud 5–10 aastaks.

Palvadre sõnul tuleb rentnike seas muutusi teha, kui keskus soovib fookust veidi ühele või teisele poole kallutada. “Mis tahes partnerluse juures on ju oluline, et mõlemad pooled oleksid rahul,” ütles ta.

Solarise keskuses on lähiajal uksed avanud või kohe avamas restoranid CHI ja Tap&ta ning jalatsikauplus Trend­express.

Hiljuti ei pikendanud Viru keskus lepinguid rõivakauplustega Baltman, Monton ja Bastion. Viru keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on põhjus kontseptsioonimuutuses ehk lahkunud kohalike brändide asemele tahetakse võtta välismaiseid.

Viru keskusest lahkuvad veel Shu, Terranova ja Hipster ning asemele tulevad Dune London, River Island, Brooks Brothers, Massimo Dutti, Aldo, Armani Jeans, uuenenud ABC King, Salamander, Högl ja Ecco, Pedro del Hierro ühiskauplus Cortefiel.

Pikaajaline leping kui investeering. Vasara sõnul on üürnike vahetumine normaalne, sest lõppemas on viie- või kümneaastased lepingud. Seetõttu langeb palju üüriliste vahetusi lühikesse aega.

“Teeme ka ühe- või kaheaastaseid lepinguid, aga ajutiste müügilettide ja -kohtadega. Suuremate poodide puhul on viieaastane leping mõistlik,” ütles Vasar. Tema sõnul nõuab suure poe avamine korralikku investeeringut.

“Olemegi mõelnud, et investeerija saaks investeeringu tagasi ja natuke kasu ka. Sealt tuleneb viieaastane periood. Neid, kes investeerivad väga vähe või üldse mitte, me ise ei taha ka väga. Tahame, et keskus oleks ilus ja kaupluste keskkond kaasaegne, et ostja tunneks end hästi. See on üks osa konkurentsivõimest.”

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. March 2014, 19:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing