Uuenev kino Kosmos sai nurgakiviks meteoriidi

11. aprill 2014, 15:38

Täna sai kino Kosmos nurgakivi, milleks on 1947. aasta 12. veebruaril Maale langenud Sihhote-Alini meteoriit

Kosmonautika päeva eel, 11. aprillil, toimus kino Kosmose nurgakivi asetamise tseremoonia. Kino nurgakiviks sai paigaldatud ehtne kosmosest pärit osake – Sihhote-Alini meteoriit, mis langes Maale 12. veebruaril 1947. aastal, on kirjas pressiteates.

Kino avab taas oma uksed selle aasta lõpus. „Me avame kinomaja uusimate, oleks vast kohane öelda, et Baltimaade jaoks kosmiliste tehnoloogiatega,“ sõnas kino Kosmos juht Tatjana Tolstaja. Kosmos on esimene kinosaal Balti riikides, kuhu tuleb IMAX-tehnoloogia. Suures saalis asuva ekraani mõõt on 300 ruutmeetrit.

10. märtsil 1964. aastal avatud Nõukogude Liidu esimene panoraamkino on projekteeritud Ilmar Laasi ja Udo Ivaski poolt. Tollel ajal ulatus ekraani suurus 228 ruutmeetrini. Kohalviibimise efekti saavutati 9-kanalise heli abil, mis kostus saali 96-st kõlarist.  See oli tolle aja kõige suurem ja kaasaegsem kinosaal Balti riikides.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    11. April 2014, 16:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing