Puhkepäev. “Immigrant” – mõru tee Ameerika unelmani

17. aprill 2014, 00:00

“Immigrant” on Ameerika filmirežissöör James Gray uus täispikk linateos, mis jälgib kahe poolatari – õdede Ewa (Marion Cotillard) ja Magda (Angela Sarafyan) teekonda läänes leidmaks kaotatud vabadust ning paremat elujärge.

New York, aasta on 1921 ning üheks populaarsemaks ajaviiteks meestöölisklassi seas on omamoodi teater. Seda siiski mitte tänapäevases tähenduses. Burleskitantsijaid esitletakse joobunud publikule kui muusasid maailma eri otsadest, kes on valmis tooma õnnistust oma klientide argiellu.

Enne sellesse maailma sattumist satub Ewa aga Ellise saarel, mis on kontrollpunktiks enne riiki pääsemist. Tema õde pannakse seal tuberkuloosi kahtlusega karantiini ning ta ise oleks saadetud kõlbetu käitumise eest peaaegu riigist välja, kui noobli olemisega Bruno (Joaquin Phoenix) talle eluaset ning tööd oma teatris ei pakkuks. Varsti aga mõistab Ewa, et tegemist on lihtlabase bordelliga.

Bruno küll armub Ewasse sügavalt, ent olles ärimees, saadab ta naise siiski enda heaks tööle. Siis astub mängu aga illusionist Orlando (Jeremy Renner), kes armub ka Ewasse. Tekib ohtlik armukolmnurk, mis ähvardab hävitada kõik ning matta endaga kõigi unistused.

Tehnilisest aspektist pean tõdema, et pildikeel oli pisut üksluine. Stseenid olid küll ajastutruult loodud, ent tundus, nagu oleks Gray pannud rõhku kunstnikutööle ja riietamisele, unustades pildi dünaamilise liikumise ning sellega seotud karakteristikud, mis oleks aidanud esile tuua filmi vägagi emotsionaalset sisu.

Film paljastab teatud paratamatused elus. Üritades kontrollida oma elu, ei suuda inimesed (siinkohal peategelased) kunagi arvestada kõiki neid mõjutavaid faktoreid. Siiski leiavad vähemalt osad oma valge laevakese.

 

Hinnang

  • “Immigrant”

Hinnang: 7

Režissöör: James Gray
Osades: Jeremy Renner, Marion Cotillard, Joaquin Phoenix jt
Kinodes alates: 28.03

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. April 2014, 16:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing