Reformierakonna võit ERRi üle

23. aprill 2014, 00:00

Ainar Ruussaare mängu­toomisega võttis Margus ­Allikmaa relvad käest nii Eesti Rahvusringhäälingu nõu­kogul kui ka avalikkusel. Kas ERR ajakirjandusorganisatsioonina sellest käigust võidab, on muidugi küsitav.

Nii et ERRi nõukogu politiseerumata liikmete ebamugavus Margus Allikmaa ametisse­jäämise pärast on inimlikult arusaadav. Aga teha ka midagi ei saa.

Isegi kui jätta kõrvale teema, mismoodi juhib organisatsiooni juht, kes on organisatsiooni usalduse kaotanud, jäi lahendamata põhimõtteline küsimus: mismoodi on tagatud, et ERRi ei puhu sisse poliitilised tõmbetuuled?

Suurepärane ajastus. Praeguse seisuga on vastus: see ei olegi tagatud. Ruussaarest ei looda Allikmaa ju mitte põhimõtteliste otsuste tegijat ja poliitsurve piksevarrast, vaid organisatsiooni sisepingete leevendajat. Ehk siis: Reformierakonna seljavõit.  Et Ruussaar sellega kaasa läheb, võiks olla üllatav. Ta ei saa ju peadirektori kohta, vaid juhatuse liikme oma – kõige marssalim kepike jääb ikka Allikmaa kätte. Aga küllap on seegi küllalt magus, seda enam, et BNSi kohal hõljuvad ­Eesti Ekspressi andmetel ida poolt pärit pilved. Suurepärane ajastus, pole midagi öelda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. April 2014, 18:52

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing