GM tänu kastikatele priskemalt plussis

Fredy-Edwin Esse, California 24. aprill 2014, 20:53

General Motors suutis lüüa analüütikute ootusi ja vältida teist kvartaalset kahjumit pärast pankrotist väljatulekut tänu varasemast kallimatele n-ö kastikatele.

GM on praegu keset suurt skandaali, mille käigus kutsutakse see aasta tagasi teenindusse 7 miljonit autot ning analüütikud kartsid, et sellega seotud kulude tõttu vajub firma esimest korda kahjumisse pärast 2009. aastat, vahendab Bloomberg.

Firma kasum ilma ühekordsete kuludeta küündis 29 sendini aktsia kohta. See lõi analüütikute 4-sendist prognoosi, kuid jäi selgelt alla mullu teenitud 67 sendile aktsia kohta. Kokku kahanes kasum mulluselt 1,18 miljardilt 213 miljonini.

General Motorsi käive kasvas aastases võrdluses poole miljardi dollari võrra 37,4 miljardini, jäädes alla analüütikute oodatud 37,9 miljardile.

"Aktsia reageerib täna seetõttu positiivselt, et nad ei näidanud kahjumit. Numbril polnud peaaegu vahetki, peaasi et see üle nulli oleks," kommenteeris Bloombergile Edward Jonesi analüütik Christian Mayes. "Osa investoreid ohkavad kindlasti kergendatult ning loodavad, et see oli tagasikutsumise kuludega seonduvalt kõige hullem kvartal."

Päeva alguses viisakalt plussis olnud aktsia pöördus päeva teises pooles negatiivseks, kukkudes 1,6% ning makstes 33,8 dollarit. Aasta algusest on GMi aktsia odavnenud 17,2%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2014, 20:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing