Sten Tamkivi uus ettevõte aitab leida parima elukoha

22. mai 2014, 00:00

Skype Eesti endine juht Sten Tamkivi käivitas idufirma Teleport Inc, mis aitab töötajatel leida rahaliselt soodsaima elukoha maailmas. Kuigi uuest ettevõttest on seni kuuldud vähe, nähakse firmal suurt potentsiaali ainuüksi juba Tamkivi enda tõttu.

Teleport arendab tarkvara, mis aitab inimestel, kes saavad töötada asukohast sõltumata, valida sobivat elukohta. Arvesse võetakse erinevaid näitajaid, nagu majutus, toit, transport, haridus, tervishoid jne. Eesmärk on vähendada seniseid kulusid, et sissetulekust jääks alles rohkem vaba raha.

Ettevõtjad näevad nõudlust. Vabakutseline idufirmade turundaja ja Skype’i endine turundusjuht Andrus Purde usub, et Tamkivi ei oleks sellist valikut teinud, kui sellel poleks potentsiaali. Purde sõnul pääseb Tamkivi riskikapitaliettevõtte Andreessen Horowitzi töötajana ligi erinevate valdkondade andmeallikatele, mistõttu võiks eeldada, et kodutöö on tehtud korralikult.

Ettevõtja ja investor Allan Martinsoni sõnul ei tea ta Teleportist rohkem, kui seni firma kodulehel välja toodud, kuid usub, et Tamkivi juhtimisel on potentsiaal olemas.

Tööjõud muutub üha liikuvamaks. Tamkivi sõnul ei võrdu töökoht enam elukohaga, sest igal aastal saavad miljonid elada ükskõik kus ning teha kaugtööd. “See algas süvatehnoloogia professionaalide ringkonnas, kuid laine jätkub: ligi viiendik maailma töötavatest inimestest töötab väljaspool kontorit,” kirjutas Tamkivi blogipostituses.

Tamkivi mõttelennuga nõustuvad nii Martinson kui ka idufirma SportID tegevjuht Marti Soosaar, kelle sõnul võib Teleporti teenus soodustada tööjõu liikuvust. “Mitte ainult riigi sees, vaid ka riikide vahel.”

Purde näeb peamise sihtgrupina tehnoloogiaga seotud inimesi. Soosaare hinnangul võib sihtrühma olla igal pool.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. May 2014, 18:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing