23. juuli 2014 kell 11:57

Puukeskuse tulemusi veab tugev puitmajade eksport

ASi Puukeskus esimese poolaasta käive oli kokku 4,8 miljonit eurot. Võrreldes 2013. aasta tulemusega suurenes see 9%. Sama perioodi käive eelmisel aastal oli 4,4 miljonit eurot.

Jätkuvalt häid tulemusi näitab puitplaatide müük, see suurenes esimesel poolaastal 15%. Enamus plaatide müügist moodustavad tarned Eesti puitmajade tootjatele ja mööblitööstustele. Viimased on samuti suutnud oma ekspordimahtusid kasvatada.

Puukeskuse tegevjuhi Atso Matsalu sõnul on puidust ehitamine kasvava trendiga. „Viimases Swedbanki uuringus oli selgelt näha, et ainsad töösturid, kelle kindlustunne kasvas olid puidutöösturid. Puidust ehitusmaterjal on meie kodumaisele ressursile toetuv tööstusharu ja sellest ehitamine on kasvava trendiga kõikjal Euroopas. Need kaks fakti üheskoos aitavad suurema kindlustundega tulevikku vaadata,“ selgitas Matsalu.

Hetkel kuum