ETK ostis rõivapoeketi

06. august 2014, 00:00

Tartu Tarbijate Kooperatiiv omandas 1. augustil Olar Gofmanilt  rõivapoeketi A&G Kaubanduse AS.

Watson Group OÜ ja A&G ASi omanik Olar Gofman ütles poeketi müügi kohta, et soovib keskenduda oma ettevõtte teisele, meditsiinitarvikute tootmise osale. “Eks ma olen 20 aastat tegelenud erinevate firmade ülesehitamistega, aga enamiku oma igapäevasest tööajast olen ma meditsiinitehnika tootmise poole peal. Arvasin, et võib-olla on õige aeg võõrandada üks haru, et jääks aega ka hobide ja muude väljakutsetega tegelemiseks,” selgitas Gofman otsust.

Hinda ei avalda. Küsimusele, mis hinnaga 14 poega kaubandusfirma maha müüdi, Gofman vastata ei soovi. “Alati on müüjal vähe ja ostjal palju, aga kuna tehing toimus, siis saame öelda, et mõlemad jäid rahule,” lausus Gof­man naerdes.

Tartu Tarbijate Kooperatiivi juhatuse liikme Kaire Krevaldi sõnul plaanitakse A&G Kaubanduse ostuga siseneda jõuliselt uude kaubandussektorisse, praegu käib ettevalmistus Ülemise keskuses kahe poe avamiseks.

“Ettevõtte ost on kantud soovist Eesti rõivakaubandusturul areneda ja turu ootustele vastavate uute kaubamärkide lisamine tooteportfelli kuulub meie pikaajalisse plaani,” ütles Krevald.

Uus juht. A&G Kaubandust asub pärast tehingu lõpuleviimist juhtima Eestis LPP Retaili kauplusevõrgu (Reserved, House, Cropp, Mohito) üles ehitanud Hendrik I. Pass. “Tunnen teda 12 aastat, alates sellest, kui ta tegi Melonis esimest Reservedi poodi, ja oleme palju kohtunud ka ajal, kui ta töötas LPP Retailis,” rääkis Gof­man A&G uue juhi kohta. Ta lisas, et ETK-l on olemas tugev finantsteadmine, kuid puudub sügav teadmine rõivakaubandusest, ja just seda suudabki Pass ettevõttele anda.

Gofmani ettevõte Watson Group tegeleb lisaks ka meditsiintarvikute tootmisega. “See on meie esimene ala, millega ettevõtluses alustasime. Paljuski tuli kõik muu tänu sellele, finantseerisime sellega teiste äride algust,” rääkis Gofman. Tegemist on 100% pereettevõttega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. August 2014, 18:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing