Briti palgakasv valmistab muret

Birjo Must 17. september 2014, 14:55

Kuigi Suurbritannia töötuse tase on langenud kuue aasta madalaimale tasemele, valmistab sealsel tööturul muret olematu palgakasv.

Rahvusvahelise tööjõu organisatsiooni andmetel kukkus töötuse tase kolme kuu jooksul juuli lõpuks 6,2%-le, mis on suurem kukkumine kui ökonomistid prognoosisid. See on madalaim tase alates 2008. aastast, vahendab Bloomberg.

Briti tööturu nõrk koht on aga endiselt palgakasv. Palgad tõusid juulis lõppenud kvartalis aastaga vaid 0,7%. Inglise keskpanga president Mark Carney avaldas lootust, et töökohtade loomine hakkab õige pea tõstma ka sissetulekute numbrit.

„Suurbritannias toimub uute ametikohtade buum, mis on tingitud aktiivsest värbamisest erasektoris,“ ütles Deloitte’i peaökonomist Ian Stewart. „Palgad jäävad aga selle taastumise puuduvaks lüliks. Need peaksid aga arengutele varsti järele jõudma.“

Iseseisvusküsimustega maadleval Šotimaal oli aga töötus 6%, mis on parem tulemus kui Suurbritannias tervikuna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. September 2014, 14:55

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing