Birjo Must • 17. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Briti palgakasv valmistab muret

Kuigi Suurbritannia töötuse tase on langenud kuue aasta madalaimale tasemele, valmistab sealsel tööturul muret olematu palgakasv.

Rahvusvahelise tööjõu organisatsiooni andmetel kukkus töötuse tase kolme kuu jooksul juuli lõpuks 6,2%-le, mis on suurem kukkumine kui ökonomistid prognoosisid. See on madalaim tase alates 2008. aastast, vahendab Bloomberg.

Briti tööturu nõrk koht on aga endiselt palgakasv. Palgad tõusid juulis lõppenud kvartalis aastaga vaid 0,7%. Inglise keskpanga president Mark Carney avaldas lootust, et töökohtade loomine hakkab õige pea tõstma ka sissetulekute numbrit.

„Suurbritannias toimub uute ametikohtade buum, mis on tingitud aktiivsest värbamisest erasektoris,“ ütles Deloitte’i peaökonomist Ian Stewart. „Palgad jäävad aga selle taastumise puuduvaks lüliks. Need peaksid aga arengutele varsti järele jõudma.“

Iseseisvusküsimustega maadleval Šotimaal oli aga töötus 6%, mis on parem tulemus kui Suurbritannias tervikuna.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt