• Jaga lugu:

  Briti naela tugevus viitab referendumi ebaõnnestumisele

  Valuutakauplejad teevad tehinguid, mis viitavad sellele, et usutakse tänase Šoti referendumi ebaõnnestumist. Nimelt on naelsterling jõudnud 2 aasta kõrgeimale tasemele, vahendab Bloomberg.

  Nael tugevnes täna euro vastu juba kolmandat päeva järjest. Sellega jõudis nael kahe aasta kõrgeimale tasemele. Šotimaa valijaskond otsustab täna, kas lõpetada kolme sajandi pikkune liit Ühendkuningriigiga või mitte. Spekulandid arvavad, et valijaskond otsustab „ei“, sest nael on paljude suurte valuutade vastu kiiresti tugevnemas.
  Ipsos Mori läbiviidud küsitlus näitas, et 53 protsenti šotlastest on eraldumise vastu. Selle peale tegi tuleviku hinnakõikumiste indeks suurima languse alates 1999. aastast. See tähendab, et investorid ei oota turul erilisi muutusi, sest usutakse referendumi läbikukkumisse.
  „Usutakse, et eraldumise vastased on juba võitnud,“ ütles Mizuho Bank Ltd riskivarade müügijuht Neil Jones. „Seega ostavad investorid naelsterlingit, millega silutakse varasemad kaotused. Kaotused olid tingitud aga ebastabiilsuse hirmust, mis oleks eraldumisega kaasnenud ja turge raputanud."
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.