Mait Kraun • 18. september 2014 kell 19:42

Briti naela tugevus viitab referendumi ebaõnnestumisele

Valuutakauplejad teevad tehinguid, mis viitavad sellele, et usutakse tänase Šoti referendumi ebaõnnestumist. Nimelt on naelsterling jõudnud 2 aasta kõrgeimale tasemele, vahendab Bloomberg.

Nael tugevnes täna euro vastu juba kolmandat päeva järjest. Sellega jõudis nael kahe aasta kõrgeimale tasemele. Šotimaa valijaskond otsustab täna, kas lõpetada kolme sajandi pikkune liit Ühendkuningriigiga või mitte. Spekulandid arvavad, et valijaskond otsustab „ei“, sest nael on paljude suurte valuutade vastu kiiresti tugevnemas.

Ipsos Mori läbiviidud küsitlus näitas, et 53 protsenti šotlastest on eraldumise vastu. Selle peale tegi tuleviku hinnakõikumiste indeks suurima languse alates 1999. aastast. See tähendab, et investorid ei oota turul erilisi muutusi, sest usutakse referendumi läbikukkumisse.

„Usutakse, et eraldumise vastased on juba võitnud,“ ütles Mizuho Bank Ltd riskivarade müügijuht Neil Jones. „Seega ostavad investorid naelsterlingit, millega silutakse varasemad kaotused. Kaotused olid tingitud aga ebastabiilsuse hirmust, mis oleks eraldumisega kaasnenud ja turge raputanud."

 

Hetkel kuum