Lõviosa elanikest on kuu kaugusel pankrotist

23. september 2014, 09:55
Plakat kaubanduskeskuse seinal
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20140923/NEWS/140929984/AR/0/AR-140929984.jpg

Eesti inimese keskmine võlg ulatub juba 400 euroni, enim võlgnikke on Valga maakonnas selgub inkassofirma Lindorff andmetest, kirjutas Valgamaalane.

"Võlgu tuleb aina juurde. Järjest rohkem teeb raskusi vanemate võlgade tasumine," ütles uuringute projektijuht Inga Piiroja. Ta rõhutas, et möödunud aastatega võrreldes on keskmine võlasumma järsult tõusnud. Kui varem oli see umbes 200 eurot, siis nüüd 400. Võlgnike nimekirja lisandub järjest rohkem nooremaid inimesi.

"Eesti pisut eriline riik, sest tundub, et suurem osa elanikkonnast on ühe kuu kaugusel oma isiklikust pankrotist. Küllap see tuleneb vähem kui põlvkond kestnud kaubaküllusest, aga ka muu Euroopaga võrreldes kõrgetest hindadest ja väikesest sissetulekust. Olematu puhvervaru annab tunda kohe pärast sissetuleku kadumist või vähenemist ning pikemaajalist haiguslehel olemist," tõdes Piiroja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2014, 09:55

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing