• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti tüürib hipstersotsialismi

  Hispteritel on isegi oma olümpiamängudFoto: Reuters, Scanpix

  Ettevõtlus, teadus ja innovatsioon lähevad moest, järjest rohkem loodetakse toetustele ja abirahale, mistõttu saab öelda, et tulemuspõhise majanduse asemel on Eestis tulnud hipstersotsialism, väidab politoloog Viljar Veebel.

  „Erasektori madalate palkade ja maksuameti innovaatilisuse tagajärjel läheb patune ja kasumiahne ettevõtlus noorte hulgas sootuks moest. Paralleelselt läheb moest ka teadus ja innovatsioon,“ kirjutas Veebel Eesti Päevalehes.
  Ta küsib, miks peaks üks tubli noor ja sotsiaalne inimene kulutama oma energiat sellele, et suure vaeva ja rohkete ebaõnnestumiste hinnaga astuda vastu ühiskondlikule mugavustsoonile ning tõstatada seni mittemärgatud probleemi ja seda siis suure vaevaga lahendada, kui saab ka ilma (ja on isegi mugavam).
  „Selle asemel näeks enamik noori end meelsasti riigi või kohalike omavalitsuste EL-i toetustest finantseeritud töökohtadel. Ainus populaarne ettevõtlusvorm on toetusfondide abiga start-up’ide käivitamine ja lootus need enne rahast tühjaks jooksmist välisinvestorile maha müüa, et siis uute toetuste abiga ja kogenenumana uuesti otsast alustada,“ kirjutab Veebel.
  Mis on Veebeli hinnangul Eestis valesti, loe Eesti Päevalehest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Wolti ja Supercelli investorid toovad Soome börsile uue SPACi
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Klotsifirma lööb keset pandeemiat rekordeid
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Pärnu valimisvõitluses kõmisevad raskerelvad
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.