Toetus Clintonile ja Trumpile on peaaegu võrdne

06. september 2016, 15:56
USA presidendivalimiste kandidaadid Hillary Clinton ja Donald Trump
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160906/NEWS/160909823/AR/0/AR-160909823.jpg

CNNi ja uuringufirma ORCi poolt läbi viidud küsitlusest selgub, et USA presidendikandidaatide Donald Trumpi ja Hillary Clintoni toetus on sisuliselt võrdne.

Uuringu andmeil toetab Trumpi 45% vastanutest, Clintoni toetusprotsent on 43. Uuringu kohaselt toetab libertaar Gary Johnsonit 7% ning roheliste erakonna kandidaati Jill Steini 2% registreeritud hääletajatest.

CNN kirjutab, et Clintoni ning Trumpi toetajad erinevad märkimisväärselt. Clintonit toetavad rohkem näiteks naised (53% valijaist) ning Trumpi pigem mehed (54%). Clintonit toetavad pigem vallalised naised, abielunaiste seas Clintoni toetus nii suur pole. Trumpi toetajaskonna puhul sellist erisust ei näe, toetajate seas on pea võrdselt nii abielus kui vallalisi mehi.

End valima minejaks registreerunute seast toetab noor generatsioon pigem Clintonit (54% alla 45aastastest inimestest), vanemad inimesed kalduvad pigem Trumpi toetama. Üsna suur on ka rassiline erinevus: kui Trumpi toetajaskonna moodustavad valdavalt valgenahalised, siis Clintoni toetajaid on nii valgenahaliste kui muu nahavärviga inimeste seas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. September 2016, 15:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing