Valdur Laid: lõputult ei saa ühtki tööd teha

Vahur Laid annab Telia Soome juhtimise üle uuele juhile.   Foto: Andras Kralla
Kristel Härma • 14. detsember 2016 kell 11:29

Seni Telia Soomet juhtinud eestlane Valdur Laid annab töö üle uuele juhile, sest Telia juhtimist hakatakse ümber korraldama.

Valdur Laid ütles, et Telia struktuurimuutusega saab tema viieaastane töö Soomes läbi ja tal ei olnudki plaanis igavesti Soomes olla. „Lõputult ei saa ühtki tööd teha. Meil on kontsernis suurem reorganiseerimine ja selles kontekstis saigi kokku lepitud, et tuleb uus inimene, kellel ma siis aitan Soome juhtimise üle võtta esimese kvartali jooksul,“ selgitas ta.

Edasiste plaanide kohta ütles Laid, et nii kaua kui uus juht vajab, üritab ta teda aidata üksuse ülevõtmisel. Selle aja jooksul üritab ta valmis mõelda ka enda järgmise töökoha. „On selgelt paar pakkumist kontserni sees, mida teha," ütles ta, kuid lisas, et kaalub ka muid variante."Praegu ei ole mingeid otsuseid teinud ja keskendun sellele, et see asi siin võimalikult sujuvalt pärast viit aastat üle antud saaks.“

Elisa Starmani ostu kommenteerides ütles Laid, et selline üleostmine ei ole uus trend ja sarnase konvergentsi strateegia leiab ka Telia grupist. „Selleks, et olla klientide juures heas positsioonis, pead omama teenusportfellis nii mobiiliteenuseid kui ka lairibaühendusi ja televisiooni. Kuna Elisal oli selgelt Eestis see viimane pool suhteliselt nõrk, siis see tundub loogilisena. Hind, mida nad maksid selle eest, oli küll kaunis kõva," sõnas ta. 

Muudatused Telia juhtimises

Telia Norra ja Soome Sonera eraldatakse jaanuarist kaheks eraldi üksuseks. Norra juhiks saab Abraham Foss, kellest saab ka kogu grupi juhatuse liige. Soomes asub Valdur Laidi asemel tegevjuhiks Stein-Erik Vellan, kes hakkab kuuluma ka grupi juhatusse.

Uus struktuur peaks aitama Telial parandada ärifookust, kiirendada otsustusprotsessi, suurendada läbipaistvust ja muutusi paremini ellu viia. Telia Leedu, Eesti ja Taani äri koondatakse ühe tiiva alla, mida hakkab juhtima Henriette Wendt, kes töötab praegu ettevõtte arengustrateegia juhina.

Teliat Eestis juhtiv Dan Olov Strömberg ütles, et Telia Eestile muudatustel suurt mõju ei ole. "Me jätkame oma äri samamoodi, kohalik juhtimine ja oraginsatsiooni struktuur jäävad samaks," kinnitas ta.

Hetkel kuum