Rootsi katsetab lühendatud tööpäevaga

Rootsi ettyevõtted on katsetanud kaks aastat lühendatud tööpäeva.  Foto: PantherMedia/Scanpix
Sirje Rank • 4 jaanuar 2017

Soome käivitas äsja kodanikupalga eksperimendi, Rootsi hakkab aga tegema kokkuvõtteid kaks aastat väldanud eksperimendist lühendatud tööajaga.

Liiga õhinasse ei maksa minna neil, kes on unistanud kuuetunnisest tööpäevast. Kulud on siiski osutunud tulust suuremaks, vahendas agentuur Bloomberg esimesi kokkuvõtteid Göteborgi Svartedaleni vanadekodus tehtud eksperimendist. Selleks, et 68 hooldajaga vanadekodus tööaeg kuuele tunnile lühendada, säilitades täispalga, tuli 17 inimest juurde palgata. See tähendas lisakulu 12 miljonit Rootsi krooni.

Eksperimendi käigus tehtud uuringud näitasid, et töötajate enesetunne paranes, mis vähendas haiguspäevade arvu, ning ka teenuse kvaliteet paranes. Linnal ei ole aga kavatsust püsivalt sellisele korraldusele üle minna.

„See on seotud kõrgemate kuludega. Absoluutselt,“ ütles Bloombergile kohalik vasakpoliitik Daniel Bernmar, kes kohalikus omavalitsuses vanurite hoolekande eest vastutab. Üleüldine tööaja vähendamine läheks liiiga kulukaks.

Siiiski tahab Bermar eksperimenteerimisega jätkata, kuna on seda meelt, et pikas vaates oleks see siiski lahendus. „Mida rikkamaks me saame, seda rohkem peame seda rikkust kasutama muul moel, kui uusi autosid soetades või tarbimist suurendades.“

Svartedaleni vanadekodu on Rootsis vaid üks viimase aja mitmest katsetusest lühendatud tööajaga. On ka näiteid, kus lühendatud tööaeg andis väga hea tulemuse.

Mörndaleni Toyota keskuses näiteks kehtib kuuetunnine tööpäev aastast 2002. Kaheksatunnise tööpäeva asemel loodi kaks kuuetunnist vahetust (säilitades täispalga), millega kadusid pikad järjekorrad ja kasvas klientide ja töötajate ahulolu.

Rootsi poäevaleht Svenska Dagbladet on eksperimendi ajal kirjutanud mitmest tööandjast, kes on selle lahendusega väga rahul. Näiteks kehtib Örnsköldsvik konsultatsioonifirmas Brath kuuetunnine tööpäev juba aastast 2012. Firma juht Maria Westling ütleb lehele, et kui töötaja tunneb end hästi, panustab ta rohkem. Ühtlasi on see firmale toonud rohkem sooviavaldusi tööle asumiseks, mis võimaldab valida parimaid töötajaid.

Reklaamibüroos Oss antakse aga aru, et inimene ei suuda tingimata loov olla kaheksa tundi järjest. Nii on ka seal kuuetunnine tööpäev. Firma juht Julia Bendelin ei tee aga illusioone, et see võiks olla kogu majanduse jaoks lahendus. „Seadusesse seda küll panna ei võiks. Kõik sõltub sellest, mis liiki tegevusalal firma tegutseb. Peaks olema tööandja ja töövõtja asi otsustada, kuidas nad töö korraldavad,“ ütles ta.

Mullu oktoobris kinnitas Rootsi tööminister Ylva Johansson Svenska Dagbladetile, et riigi tasandil ei ole lähiajal mingit plaani lühendatud tööaega seadustada. Eksperimenteerimine kohtadel aga jätkub.

Eksperimendi vastased hoiatavad tagajärgede eest ja osutavad negatiivsetele näidetele Euroopast. Prantsusmaal kehtestai 35tunnine töönädal juba aastal 2000 ja riigi ettevõtetel on sellega palju probleeme.

Hetkel kuum