Sirje Rank • 29. märts 2017 kell 11:20

Ryanair: Brexit võib Suurbritannia isolatsiooni jätta

Ryanair  Foto: Scanpix/Reuters

Suurbritannia võib 2019. aasta kevadel Euroopa Liidust lahkudes ilma jääda lennuliinidest Euroopa Liidu riikidesse, kui liidust lahkumise ja uue kooselu tingimuste üle algavatel läbirääkimistel lennundust kiiremas korras teemaks ei võeta.

Nii hoiatas täna lennufirma Ryanair.

Euroopa Liidust lahkudes võib Suurbritannia ilma jääda ka kõige tavalisematest lennuõigustest, kuna tagasi pöördumine kahepoolsete lepingute juurde pole võimalik,“ ütles firma turundusjuht Kenny Jacobs. „Kui 2019. a märtsiks ei ole lahendust, on olemas õrn võimalus, et mõneks kuuks lennud Suurbritannia ja ELi vahel lõppevad, kuni valmib uus kokkulepe,“ vahendas agentuur Bloomberg.

Suurbritannia ja EL peavad lennundusest tegema prioriteedi ja ideaalis koostama plaani, kuidas tagada lendude jätkumine ilma järsu katkestuseta, lisas ta.

Ryanairi klientidest on 40% Suurbritanniast ja Londoni Stanstedi lennujaam on firma suurim baas.

Jacobs ärgitas läbirääkijaid mitte unustama tarbijat. „Keegi ei hääletanud lennuliikluse piirangute poolt, keegi ei hääletanud kõrgema piletihinna ja isolatsiooni poolt, kuid seda ei saa välistada,“ ütles ta. „Me loodame, et nii ei lähe.“

Hetkel kuum