Kinnisvara päästeingli portfell

Foto: Andras Kralla
Kristel Härma • 3. juuni 2017 kell 6:41

Eesti ärimehi päästma tõtanud Natalia Levina ja tema perekonna jalajälg on Tallinna linnapildis tuntav. Levina portfelli kuulub mitmeid ärihooneid.

Moskva multimiljonär Pjotr Levini tütar, ehitusettevõtjate päästeingliks nimetatud Natalia, suurendab Tallinnas üha enam oma perekonna jalajälge. Uusima objektina on valmimas ärimaja vanas Lutheri tehases.

Alguse sai kõik sellest, kui kinnisvaraärimees Pjotr Sedin sattus buumi ajal Kohilas vineerivabrikut käivitades raskustesse.

Pankrotistunud ettevõtte võlga nõudis sisse SEB, raskustes oli ka Swedbanki laenuga arendatav Lutheri kvartal Tallinnas. Sedin leidis investoriks oma kunagise mäeinsenerist koolivenna, miljonär Pjotr Levini, kes sisuliselt ostis Swedbanki välja. Väljaostu viis ellu Levini tütar Natalia, kes jäigi Eestis isa investeeringutega tegelema.

Levina päästis pankade käest ka Arco Vara Tivoli kortermajade arendusprojekti. Samuti investeeris ta Toomas Lumani ja Egon Matsi kinnisvaraprojektidesse ning ostis tagasi nende ettevõtte Arealise aktsiad Swedbanki tütrelt. Eesti meedias tituleeriti naine päästeingliks, kes päästis siinse kriisis kinnisvarasektori Rootsi suurpankade käest.

Loe Nataliast ja tema ettevõtetest lähemalt siit.

Natalia Levina 2010. aastal Grove Investi nõukogu esimehena Lutheri kortermaja (Vana-Lõuna 39) avamisel linti läbi lõikamas. Paremal käel tollane Nordeconi juhatuse liige Raul Ojala.  Foto: Raul Mee
Hetkel kuum