Äripäev • 4. september 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Aasia turistide arv kolmekordistus

Jaapan  Foto: epa

Viie aastaga on Aasia turistide arv Eestis kasvanud ligi kolm korda, teatas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on just Aasia riigid need, kust võib lähiaastatel oodata suurimat turistide arvu kasvu. „Viie aasta pärast võiks Aasia turistide arv olla tänasest veel vähemalt kolm korda suurem,” ütles ta pressiteates.

Mutso märkis, et enim saabub Aasia turiste Eestisse Jaapanist. Samas Hiinast pärit reisijate puhul on selle aasta jooksul olnud näha ööbimiste hüppelist kasvu Soomes, mis tähendab, et osa neist Hiina turistidest jõuab kindlasti ka Eestiss. „Paljud Soomet külastavad Aasia turistid teevad ühepäevareise Tallinnasse,“ sõnas Mutso. „Sellisel moel saabub Eestisse mitusada tuhat Aasia turisti aastas, kes aga külastavate välisturistide statistikas ei kajastu, sest nad Eestis ei ööbi,“ lisas ta.

Jaapanist pärit turistid veetsid eelmisel aastal Eestis ligi 39 000 ööd Hiinast pärit turistid ligi 25 000 ööd ning Lõuna-Korea turistid ligi 17 000 ööd.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt