Äripäev • 5. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Riia viskab vanalinnast välja hasartmänguärid

Riia linnavalitsus otsustas vanalinnast välja viia mängusaalid ja hasartmänguäri.  Foto: Imago/Scanpix

Riia linnavalitsus võttis täna vastu otsuse „puhastada“ Riia ajalooline keskus hasartmängusaalidest, vahendas Läti Raadio.

Kesklinnast, peamiselt vanalinnast, on plaan välja viia kõik mängusaalid. Kuna Riia linnavalitsus on viimasel ajal keeldunud kesklinnas uute mängukohtade lube välja andmast, tõi see kaasa mitu kohtuhagi, milles ettevõtjad linnavõimu otsuse vaidlustasid. Nüüd andis kohus sellele otsusele seaduse toe, jättes linnale ka õiguse nõuda ettevõtjatelt viie aasta jooksul järk-järgult kesklinnas mängusaalide sulgemist, kommenteeris turvakomitee juht, endine siseminister Dainis Turlais.

„Ettevõtjad kaebasid linna äraütlemiste pärast kohtusse. Riigikohus vaatas neid kaebusi ja leidis, et linnal on õigus. Veelgi enam, kohus märkis, et linnavõimul on vaba voli mitte ainult neid lubasid jagada, vaid ka tagasi kutsuda juba olemasolevaid lube, mis on välja antud linna ajaloolises keskuses mängusaalide pidamiseks.“

Linnanõukogu õiguskomitee on juba välja töötanud tegevuslubade tühistamise normi. „Loa tühistamine tähendab mängusaali sulgemist. Eelmisel istungil vaatasime me läbi minu mäletamist mööda üheksa sellist otsust, veel on vaadata umbes kolmkümmend,“ rääkis Turlais.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt