Gerli Ramler • 27 oktoober 2017

Metallitööstuse TOP: võitja kahekordistas käibe

CUTform OÜ tehas.   Foto: Tööstusuudised.ee

Masina- ja metalliettevõtete edetabeli edukaim oli viis aastat tagasi asutatud Gettone Group OÜ, mille käive kasvas kaks korda, 17,58 miljoni euroni.

TOPi esimese koha hõivanud Gettone Group OÜ projekteerib ja valmistab laevade ja ujuvhotellide siseinterjööre. Ettevõtte müügitulu oli mullu 17,58 miljonit eurot võrreldes eelnenud aasta 8,35 miljoniga.

Äripäeva Infopanga poolt koostatud masina- ja metallitööstuse TOPi saad osta Äripäeva e-poest.

Kasv on plaanis ka sel aastal: tähtsamateks eesmärkideks on aastaaruande kohaselt klientide ja käibe kasv, eksklusiivsete hotelliprojektide turuosa laiendamine ning otsekontaktide loomine laevandusettevõtetega.

Edetabeli teisele kohale platseerus tuntud Skandinaavia luksusjahtide ja -kaatrite tootja AS Luksusjaht, mis esindab kaubamärke Delta Powerboats, Arcona Yachts, Dahl Naval ja MouldTech. Kokku müüdi möödunud aastal 21 kaatrit ja 12 jahti, kusjuures ettevõtte käibe kasv oli 55% ja puhaskasumi kasv 150%.

Metalltoodete valmistaja CUTform OÜ lõpetas 2016. aasta ligi kahe miljoni euro suuruse kasumiga, käive oli 15,37 miljonit võrreldes eelnenud aasta 11,72 miljoniga – need tulemused andsid ettevõttele edetabelis kolmanda koha.

“Pideva kasvu võtmeks on suutlikkus vastata klientide ootustele, muu hulgas tagada järjepidev kõrge toodete kvaliteet ja õigeaegsed tarned. Samuti on meile oluline regulaarne tootmise efektiivsuse kontroll ning mittevajalike kulude vältimine,” rääkise CUTformi personalijuht Piret Merimaa Tööstuse erilehes.

Pikemat turuülevaadet loe Äripäeva teemaveebist tööstusuudised.ee.

Ettevõtted seati valdkonna pingeritta kuue näitaja põhjal: 2016. aasta müügitulu, müügitulu kasv võrreldes 2015. aastaga, 2016. aasta ärikasum, kasumi kasv võrreldes 2015. aastaga, rentaablus ja varade tootlikkus aastal 2016. Iga näitaja põhjal reastati ettevõtted edetabelitesse, iga koht järjestuses andis kohale vastava arvu punkte. Kuue tabeli punktid liideti. Võitis vähim punkte kogunud ettevõte.

Hetkel kuum