Kristjan Pruul • 10. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

ID-kaardi vigaste kiipide järgmine ohver

Hispaania ID-kaart  Foto: Hispaania siseministeerium

Nädala keskel teatas Hispaania politsei, et sulgeb turvaprobleemide tõttu ilma suurema kärata kõigi pärast 2015. aasta aprilli väljastatud ID-kaartide sertifikaadid, probleemide allikas on sama, mis Eestis – viga Infineoni toodetud kiipides.

Politsei selgituste järgi jäävad kaardid suletuks, kuni turvaparandused valmis saavad, ning pärast seda võivad kaardiomanikud ise passilauda jalutada ja seal sertifikaate uuendada. Seni kehtivad dokumendid mõistagi isikut tõendava dokumendina. Hispaania press paistab uudist vastu võtma päris rahulikult, nentides lihtsalt, et selline otsus on tehtud.

Kaarte tarnib Hispaaniale STMicroelectronics. Hispaanias on ID-kaart pea 60 miljonil inimesel, kui paljud kaartidest, millel muu hulgas on lähivälja NFC võimekus, on väljastatud pärast 2015. aastat, politsei ei teatanud.

Hispaania kaardid kuuluvad nende miljardi maailmas väljastatud kiibi hulka, mille puhul on olemas teoreetiline tõestus turvaprobleemi kohta. Sarnaselt Eestiga ei ole ühtegi Hispaania kaarti tegelikkuses teadaolevalt lahti murtud.

Eestis kaalutakse kaardi turvavigade parandamisele kuluvad summad tootjalt kohtuga kätte nõuda, kirjutas Postimees neljapäeval.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt