Äripäev • 12 aprill 2018

Paldiskis tegutsev laevafirma tegi suurostu

DFDS  Foto: Reuters/Scanpix

Paldiski sadama ning Kapellskäri ja Hanko vahel sõitev Taani laevafirma DFDS ostis Vahemere laevandusgrupi U.N. Ro-Ro ja tõusis sellega aina kasvava Türgi ja Euroopa Liidu vaheliste ro-ro-merevedude turuliidriks, vahendab logistikauudised.ee.

DFDS omandab tehingu käigus 98,8% U.N. Ro-Ro aktsiatest, mõlema riigi valitsused on tehingu heaks kiitnud.

Türgi suurima ro-ro-laevakompanii omandamine on tõhus täiendus Taani laevandusgrupile, mis siiani tegutses peamiselt Lääne- ja Põhjamerel ning Inglise kanali piirkonnas. Vahemeres tegutses DFDS siiani vaid Marseille–Tunise liinil. 

Ro-ro-laevaliinide töös hoidmine ja töö laevaterminalides on väga sarnane sellega, mida DFDS on teinud Põhjamerel,“ ütles DFDSi juht Niels Smedegaard. DFDSile on tuttavad isegi nende laevad, kuivõrd need on ehitatud Flensburg tehases Saksamaal, kus ka DFDSi laevad.

„U.N. Ro-Ro on tugevalt kasumlik firma ja me oleme veendunud, et jõude ühendades avanevad meie ees uued põnevad võimalused, sest me saame pakkuda suuremat valikut teenuseid ja kombineerida kahe müügiorganisatsiooni tööd,“ lisas ta.

Logistikauudised.ee lehelt saab lugeda, mis sadamate vahel liiklus lisandub.

 

Hetkel kuum