Mikser: oodata on massiivset propagandakampaaniat

14. aprill 2018, 13:00
Välisminister Sven Mikser.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180414/NEWS/180419767/AR/0/AR-180419767.jpg
Ainult tellijale

Välisminister Sven Mikser ütles USA rünnakut Süüriale kommenteerides, et näeb Venemaa võimaliku vastusammuna massiivset propagandakampaaniat, kuid sõjalise konflikti ohtu veel ei ole.

„USA kaitseminister Mattis ütles öisel pressikonverentsil, et ühe vastusammuna võib oodata massiivset propagandakampaaniat – Venemaa varasemat käitumismustrit arvestades tuleb seda pidada väga tõenäoliseks,“ ütles Mikser Äripäevale.

Hetkel suurema konflikti ohtu Mikser siiski veel ei näe. „Loodetavasti eskalatsiooni suurenemist Süüria sõja osapoolte vahel ei toimu,“ märkis ta. „Usun, et keegi ei taha globaalset sõda Süüria või Assadi režiimi saatuse otsustamiseks.“

Avaldub mujal

Sellegipoolest tuleb Mikseri hinnangul poliitilise vastasseisu paratamatu tervanemise kontekstis jälgida, kas Venemaa aktiviseerib mingil moel oma tegutsemist Süürias või üritab eskaleerida pingeid mõnes teises piirkonnas. „Süüria konflikti osapooltel lasub suur vastutus vältimaks sõjategevuse laienemist ja eskaleerumist,“ rõhutas ta.

Mikser lisas, et öise rünnaku näol oli tegu USA, Suurbritannia ja Prantsusmaa täppislöögiga Süüria keemiarelvaprogrammiga seotud rajatiste pihta. „Teadaolevalt reageeris rünnakule vahetult üksnes Süüria režiimivägede õhukaitse,“ lõpetas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2018, 13:02

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing