Äripäev • 17. aprill 2018
Jaga lugu:

Elering plaanib uut võlakirjaemissiooni

Taavi Veskimägi  Foto: Andras Kralla

Elering teatas, et alustab kolmapäeval investorkohtumiste ringsõitu, et tutvustada Euroopa finantskeskustes ettevõtte uut võlakirjaemissiooni potentsiaalsetele investoritele.

Elering plaanib emiteerida uusi võlakirju mahus 225 miljonit eurot ja kasutab emissioonist laekuvat raha 2011. aastal samas mahus emiteeritud ja selle aasta 12. juuli tähtajaga võlakirjade lunastamiseks.

„Uute võlakirjade emiteerimise annab Eleringile kindla finantsilise aluse lähemate aastate suurinvesteeringute, sealhulgas Balticconnectori gaasiühenduse ja Eesti-Läti kolmanda elektriühenduse edukaks realiseerimiseks,“ kommenteeris Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.

Elering noteerib uued võlakirjad sarnaselt eelmistega Londoni börsil. Emiteeritavate võlakirjade nominaalväärtus on 100 000 eurot ja tähtaeg viis aastat. Võlakirjaemissiooni korraldajad on Danske Bank ja J.P. Morgan.Eleringi laenukohustuste maht oli 2017. aasta lõpus 362 miljonit eurot ja omakapital 346 miljonit eurot. Ettevõte teenis eelmisel aastal 132 miljoni euroni ulatuvate tulude juures 17 miljonit eurot puhaskasumit.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum