Äripäev • 27. aprill 2018
Jaga lugu:

RKASi investeeringud mullu kasvasid

Riigi Kinnisvara ASi logo  Foto: Raul Mee

Riigi Kinnisvara ASi investeeringud kasvasid möödunud aastal märgatavalt ja samas tempos jätkuvad investeeringud ka tänavu.

RKAS kontserni konsolideeritud müügitulu oli möödunud aastal 106 miljonit eurot, mis kasvas aastaga 16 miljonit eurot. Üüritulu teenis ettevõte 61 miljonit ja vahendatud teenustest 33,4 miljonit eurot. Mittevajalikku kinnisvara müüdi aruandeaastal 8,3 miljoni euro väärtuses, teatas riigifirma.

Investeeringute maht aruandeaastal oli 77 miljonit eurot, eelmisel perioodil oli sama näitaja 56 miljonit eurot. Investeeringute kogumahust üle poole võttis uus Tallinna vangla, mille investeeringumaht kokku on ligi 100 miljonit eurot ja valmimisaeg 2018. aasta lõpp.

Eelmisel aastal andis RKAS välja 48,5 miljoni euro eest võlakirju, mille ostis LHV Varahaldus. Raha kulub investeeringutele.

Ettevõtte konsolideeritud ärikasum oli pea 18 miljon eurot ja puhaskasum 16 miljonit eurot. Dividende RKAS tänavu ei maksa. Ettevõtte on lähiajal jätkamas mahukaid investeeringuid riigi kinnisvara portfelli parendamiseks, 2018. aasta investeeringute eelarve on ligi 76 miljonit eurot.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum