Äripäev • 2. mai 2018 kell 7:31

Tere ja Farmi eksport kasvas 24% võrra

Eelmise aasta suvel toimunud pressikonverents, kus teatati Tere ja Farmi koondumisest. Vasakul piimagrupi juht Katre Kõvask.  Foto: Andres Haabu

Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse konsolideeritud käive oli 2018. aasta esimeses kvartalis 26,7 miljonit eurot, mis on 7% võrra enam kui mullu samal ajal, teatas piimatööstusgrupp.

Ettevõtete konsolideeritud ekspordikäive kasvas ettevõtete teatel samal ajavahemikul 24% võrra, sealjuures olid peamised sihtturud Soome ja Läti, eksootilisematest riikidest saadeti kaupa ka näiteks Kasahstani ja Afganistani. Toorpiima ostsid Tere ja Farmi Piimatööstus esimeses kvartalis kokku 40 000 tonni.

"Tulevikku vaatame optimistlikult ning oleme kindlad, et keskendudes oma põhitegevusele, suudame kasvada nii kodu- kui eksporditurgudel, " ütles ASi Tere ja Farmi Piimatööstuse juhatuse esimees Katre Kõvask. "Oma töös kasutame jätkuvalt nii Tere kui ka Farmi kaubamärki, mis mõlemad tuntud ja hinnatud nii Eestis kui eksporditurgudel."

Tere ASi ja Farmi Piimatööstus ühine turuosa on ettevõtete andmetel Eesti värskete piimatoodete turul on ligikaudu 42% ja grupp varub päevas kuni 450 tonni piima.

Hetkel kuum